Otvorena izložba Dragana R. Todorovića i Irene Lazić

VRANJE

„Susret u Vranju“ naslovljena je izložba radova Dragana R.Todorovića i Irene Lazić, koja je otvorena u Galeriji Narodnog univerziteta.

Todorović  se opredelio da izloži više od 30 radova, vrlo interesantnih i originalnih.

„U pitanju je vrlo radikalna izložba, jer ovo što ja radim, ne radi niko u svetu. Ovo je digitalna štampa, radi se vrhunskom tehničkom opremom i vrlo sam zadovoljan onim  čime se predstavljam u Vranju“, rekao je umetnik na otvaranju.

Njegove slike nedvosmisleno ukazuju na višedimenzionalnost i metafizičku prirodu svetova, koji su u središtu pažnje umetnika.

Dela ovog umetnika su prikazana na preko 80 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu i 12 samostalnih. Autor je dobitnik više nagrada.

Dragan R. Todorović rođen u Ogoštu. Doktorirao je na Deparmanu za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, teorijska fizika – fizika čvstog stanja.

U maloj sali Galerije izložene su slike Irene Lazić iz Trgovišta. Reč je o delima slikarke koja se svojim trudom uzdigla na nivo ozbiljne stvaralačke pojave. Pripada krugu likovnih stvaralaca, koja pokazuje vidan polet i zamah.

“Vizuelni dojam slika upućuje na tragove u kojima se naziru izduženi, uprošćeno profilisani oblici nalik čoveku.

Sa malo više pažnje u njenim radovima mogu se iščitavati naznake poput glava i ostalih ekstremiteta koji zalaze u domen asocijativnog, gotovo apstraktnog promišljanja sveta“, rečeno je na  otvaranju izložbe ove umetnice.

Lazić je završila Medicinski fakultet u Kragujevcu, a specijalizaciju iz oblasti Socijalne medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Likovno stvaralaštvo započela je 1998. godine. Imala je 16 samostalnih i 36 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Izložba će biti otvorena do 28. oktobra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare