Otvorena ,,Eko učionica,, u Hemijskoj školi

LESKOVAC

Otvaranjem ‘’Eko učionice’’, Hemijska škola ‘’Božidar Djordjević Kukar’’, započela je ekološku kampanju,  kroz projekat finansiran iz gradskog Fonda za zaštitu životne sredine. Učionica će se baviti ispitivanjem vode, najpre samo iz Veternice, a kasnije I na terenu.

Na godišnjem konkursu u oblasti ekologije, raspisan I finansiran od Fonda za zaštitu životne sredine, Hemijska škola aplicirala je projektom ‘’Eko učionica’’, koji je od komisije dobio zeleno svetlo I 3oo.ooo dinara.

–          Od tih para, nabavili smo aparate pomoću kojih ćemo ispitivati vodu u školi. Koristićemo I našu mobilnu  opremu, tako da ovaj posao možemo obavljati I na terenu. Kada nam to vremenske prilike dozvole, radićemo  ispitivanje vode iz pojedinih bunara, potoka i reka, kaže koordinatorka projekta, Ivana Stojmenović, dodajući da se sve aktivnosti sprovode u okviru redovnog nastavnog procesa.

Ekološka kampanja, koja počinje danas, biće bazirana na ispitivanju sastava I kvaliteta vode iz Veternice jednom mesečno, a potom i na uporedjivanju utvrdjenih parametara.

–          U službi ovog  nastavno-istraživačkog posla, učenicima će biti na raspolaganju turbidimetar, oksiometar, pH metar I konduktometar, a sredstvima Fonda kupljen je I deo repromaterijala.  U ispitivanju će biti korišćena  oprema, pribor I hemikalije, koje škola već poseduje, dodaje koordinatorka.

A kako ispitivanje konkretno izgleda, demonstrirale su nam Marija Kostić I Andjela Milošević.

                                                                     

                                                               

Aparati će, osim u projektu, biti korišćeni I u svakodnevnoj nastavi, a biće, po potrebi,  na raspolaganju učenicima I drugih leskovačkih škola.  
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare