Otvorena 30. Roštiljijada

LESKOVAC

U Leskovcu je večeras otvorena 30. Roštiljijada.

Manifestaciju svečano otvorio ministar za rad Zoran Djordjević.

Lepa Brena nastupa na kraju prve večeri.

Mini nastupom KUD „Lemind“, defileom mažoretkinja sve tri genereacije, bubnjarima i dobošarima sa DRUM DUM festa, uz Roštiljka, maskotu „Roštiljijade“, počeo je program jubilarne 30. Roštiljijade.

Roštiljijadu je otvorio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević koji je rekao da je „Roštiljijada“ prepoznata ne samo u Srbiji, nego i u svetu kao brend Srbije.

„Zahvaljujem svim Leskovčanima koji iz godine u godinu ulažu trud i napor da ova manifestacija iz godine u godinu izgleda sve bolje i bolje. Ovo je ponos naše Srbije, a mi ćemo kao vlada uvek podržavati ovakve stvari, pošto one podižu ugled našoj zemlji.“

Dobrodošlicu je poželeo i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekavši da je Leskovac grad sa dušom, a gostima poželeo da se lepo provedu i ponovo dođu u Leskovac.


Nakon ceremonija svečanog otvaranja i vatrometa, usledio je nastup Bleh orkestra Elvisa Bajramovića, ovogodišnjeg šampiona na takmičenju trubača u Guči. Nakon toga svoj koncert održala je i grupa „Valter” i Tanja Ivanović. Veče završeno dvočasovnim koncertom Lepe Brene.

Voza, koji je ranije bio obavezni učesnik „Roštiljijade“ i simbolično donosio baklju kojom se otvarana ova manifestacija, već godinama nema kao ni defileo koji su predvodili maskote ve manifestacija Roštiljko i Roštiljka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare