Otvorena 22. balkanska smotra mladih strip autora

LESKOVAC

Ovogodišnja Balkanska smotra mladih strip autora, 22. po redu, otvorena je na krajnje neuobičajeni način. Zbog pandemije korone nije bilo nikakvog zvaničnog dela programa niti okupljanja gostiju i publike, jednostavno su izloženi radovi u oba hola Leskovačkog kulturnog centra.

Publika će narednih dana moći da vidi i izložbu u leskovačkoj biblioteci „Radoje Domanović“ koja će biti posvećena dobitniku nagrade za doprinos srpskom stripu Dušanu Reljiću pod nazivom “Dušan Reljić: Strip legenda”, dok je Narodni muzej domaćin izložbe “Vek češkog stripa”. Publika će moći i sa video bimova da prati obraćanja poznatih strip-autora.

Ove godine je na Balkansku smotru stripa učešće uzelo i svoje radove poslalo 2839 autora iz rekordnih 73 zemalja iz celoga sveta.

Pored zemalja koje slove za priznate i poznate stripovske centre poput Sjedinjenih Američkih Država, Francuske, Španije i Italije, pozivu za učestvovanje su se odazvali i strip autori iz zemalja koje su do ovog trenutka za stripovsku javnost bile potpuna nepoznaninca, poput Burkine Faso, Mijanmara, Angole, Letonije, Nigerije, Bangladeša, Kameruna, Čilea, Tanzanije, Moldavije, Vijetnama, Sirije, Perua, Malavija…

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare