Otvoren Međunarodni kongres spinalne hirurgije

NIŠ

 

Danas je u Nišu otvoren Kongres spinalne hirurgije pod nazivom “Spinalna hirurgija u 21. veku – savremeni koncept, kontroverze, perspektive”.

Na skupu učestvuje oko 500 stručnjaka- neurohirurga, ortopeta, fizijatara i drugih specijalista  iz preko 30 zemalja sveta. Svoja izlaganja imaće 117 domaćih regionalnih i svetskih eksperata iz oblasti neurohirurgije.

Na Kongresu će zainteresovani imati priliku da čuju sve moguće aspekte lečenja pacijenata sa svim vrstama oboljenja kičmenog stuba, od degenerativnih oboljenja, povreda, tumora…

Istovremeno će u Kliničkom centru Niš biti organizovani edukacioni kursevi i na tim kursevima biće demonstrirane najnovije tehnike lečenja pacijenata.

“Radi se o multidisciplinarnom kongresu koji se odnosi na najnovija saznanja, savremene trendove i buduće pravce razvoja, kao i protivrečnosti u primeni svih tih saznanja u svakodnevnoj praksi u lečenju naših pacijenata, a u kontekstu savremene bolesti oboljenja kičmenog stuba”, rekao je predsednik Udruženja neurohirurga Srbije dr Lukas Rasulić.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović prisustvovao je danas otvaranju Kongresa spinalne hirurgije u Nišu ,na kojem učestvuje veliki broj renomiranih svetskih neurohirurga .

Kongres se organizuje u Nišu u saradnji Ministarstva zdravlja i Kliničkog centra Niš, a odvijaće se kao združena aktivnost Udruženja neurohirurga Rusije, Srbije, Asocijacije spinalnih hirurga Rusije i Komiteta Svetske organizacije za spinalnu hirurgiju neorohirurga, kao i Udruženja iz Hrvatske i Jugoistočne Evrope.

Pokrovitelj Međunarodnog kongresa spinalne neurohirurgije je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kongres će trajati do 8. Oktobra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare