Otvoren konkurs za subvencionisanje poljoprivrede

LESKOVAC

Budžetski fond za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Leskovca raspisao je ovogodišnji konkurs za subvencionisanje poljoprivrednika 24. jula.

Za ovu namenu iz budžeta grada Leskovca opredeljeno je oko 17,5 miliona dinara.

Vesna Nikolić, savetnik u Gradskoj upravi grada Leskovca odelenje za privredu i poljoprivredu kaže da je najveće interesovanje poljoprivrednih proizvođača za meru investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Inače, ova mera obuhvata investicije koje su vezane za kupovinu opreme i mehanizacije za stočarsku, voćarsko-vinogradarsku, povrtarsku proizvodnju, za nabavku priključnih mašina za obradu zemljišta i opremu za pčelarstvo.
„Zahtev je do sada podnelo oko 200 poljoprivrednih proizvođača, s tim što su sa jednim objedinjenim zahtevom mogli da konkurišu za nekoliko investicija. Na osnovu do sada podnetih zahteva postoji mogućnost da se izvrši isplata u iznosu od 50% od vrednosti računa bez obračunatog PDV-a. Maksimalni iznos za jednu investiciju iznosi 50.000 dinara, osim za podizanje zasada u voćarstvu i za bušenje bunara gde je iznos 100.000 dinara.“
Nikolić je dodala i da je konkurs raspisan i za mere organske proizvodnje i podsticaja za promotivne aktivnosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju.
„Pozivamo sve poljiprivredne proizvođače sa teritorije Grada Leskovca koji su uložili u opremu i mehanizaciju vezano za poljoprivrednu proizvodnju, kao i sva poljoprivredna udruženja i zadruge sa teritorije grada koji imaju u planu učestvovanje ili organizovanje manifestacija, sajmova i izložbi u cilju promocija ruralnih sredina, da nam se obrate. Konkurs je otvoren do utroška opredeljenih sredstava, a najkasnije do 24. avgusta ove godine. Informacije mogu da se dobiju na telefon 216-961 i 245-517. Konkurs je objavljen i na sajtu grada Leskovca.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare