Otvoren Festival ,,Zlatni puž 2018“

VRANJE

U narednih pet dana Vranje će biti u znaku Internacionalne dečje radionice animiranog filma. Reč je o Festivalu „Zlatni puž“ koji je, u četvrtak, u Galeriji Narodnog muzeja zvanično otvorio zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

,,Organizacijom ovakvog festivala Škola animiranog filma na jedan veoma lep način promoviše naš grad i državu. Radionica okupljanja veliki broj dece iz različitih zemalja, socijalnih i društvenih miljea i ima za cilj razmenu iskustava i podsticaj kreativnosti i stvaralaštva. Želim vam da se narednih pet dana lepo družite, uživate i stvarate, a lokalna samouprava će uvek podržati ovakve projekate“, rekao je Antić.

Ove godine radionica okuplja četrdesetak mladih animatora iz Srbije i inostranstva. Animatori su doši iz Izraela, Ukrajine, Gruzije, Makedonije, Italije i Bugarske. Tu su i deca iz Jagodine i Bosilegrada i naravno grada domaćina.

Direktor Škole animiranog filma u Vranju poželeo im je dobrodošlicu i prijatan boravak u gradu koji 12. godina organizuje Internacionalnu dečju radionicu.

,,Pred nama je pet dana druženja, kreativnosti, stvaranja, animiranja, snimanja. Zajedno ćemo uraditi tri animirana filma u tri različite tehnike i jedan dokumentarni, koji će gledaocima dočarati atmosferu koja će ovde vladati tokom trajanja radionice. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini, da atmosfera bude prijatna, a druženje jedinstveno, zabavno, kreativno i inspirativno. Upoznaćete naš grad, spomenike, kulturu, muziku, ali i nove drugare i mlade umetnike”, istakao je Đerić.

Na svečanosti su prikazani filmovi koji su nastali tokom prethodnih radionica, kao i dve najuspešnije animacije iz prošlogodišnje produkcije škole.

Organizator Festvala „Zlatni puž“ je vranjski ŠAF uz podršku lokalne samouprave i Ministarstva kulture.
Za učesnike festivala predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković i članica Gradskog veća zadužena za kulturu Zorica Jović, u petak, su u gradskoj kući organizovali prijem.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o