Otvoren dečji festival ,, Vreme radosti,,

VRANJE

Dečji festival ,,Vreme radosti“ u Vranju, treću godinu zaredom, okupio je veliki broj dece u Gradskom parku gde je specijalno za njih priređen prigodan program.

Ovo je najlepša i najveselija manifestacija jer priziva maštu, a ko ima maštu ima ceo svet na dlanu, rekao je otvarajući festival gradonačlnik Slobodan Milenković.

„Dvodnevno druženje podsetnik je na bezbrižnost i slobodu koju nosi dečji svet. Igra nije zabava. Igrom učimo i stvaramo. Ona nam pomaže da iskažemo svoje talente i gradimo prijateljstva. Zbog toga je predškolsko vaspitanje i obrazovanje veoma važno. Vrtić je mesto u kojem se razvija kreativnost i stiče timski duh. Deca su naša budućnost. Kažu da srećna deca izrastaju u srećne ljude, a ovaj festival posvećen je dečjem smehu i dečjoj radosti“, rekao je gradonačelnik.

Organizovana je i radionica pod nazivom „Oaza dečjih prava“, u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), izvedena predstava za decu ,,Na put oko sveta“ Pozorišta lutaka ,,Pepino“, a najmlađi su mogli da vide i predstavu ,,Crno Pače“ u organizaciji PU ,,Naše dete“, OŠ ,,Radoje Domanović“ i Medicinske škole ,,Dr Izabel Emsli Haton“. Nastupili su i hor OŠ ,,Branko Radičević“ i plesni klub ,,Feniks“. U programu su učestvovali i učenici osnovnih škola ,,Vuk Karadžić”, ,,Branislav Nušić“ i ,,Svetozar Marković“.

Prvi dan manifestacije završen je koncertom Leontine, Minje Subote i Tijane Dapčević uz pratnju hora Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac“.

Druženje najmlađih nastavljljeno je danas. Na zelenim površinama u parku postavljeni su štandovi vojske, policije, vatrogasaca, hitne pomoći, Crvenog krsta. Održavaju se različite radionice, a za najmlađe su obezbeđeni i dvorci na naduvavanje, tramboline i tobogani. Takođe, organizovano je i druženje sa životinjama.

Festival se završava večeras.

Ovu dečju manifestaciju organizovali su Grad Vranje, Turistička organizacija i PU ,,Naše dete“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare