Otvoren Centar za nastavna sredstava Gete instituta

NIŠ

Na Filozofskom fakultetu u Nišu Univerziteta u Nišu  otvoren je Centar za nastavna sredstva za nastavnike nemačkog jezika i studente nemačkog jezika i književnosti. Nastavnici i studenti se u Centru mogu informisati o najnovijim udžbenicima, priručnicima, rečnicima i drugoj stručnoj literaturi i materijalima za nastavu.     “ U Centru studenti mogu iznajmiti udžbenike, priručnike, rečnike i drugu stručnu literaturu i materijale za nastavu, koji su uključeni u elektronski katalog biblioteke Filozofskog fakulteta i sistem za elektronsko pretraživanje COBISS”, kažu na Filozofskom fakultetu.

    Centar pruža i informacije o aktivnostima Departmana za nemački jezik i književnost i Gete institute. Takođe, nastavnici u studenti u okviru Centra mogu  učestvovati u obukama, na predavanjima, seminarima, radionicama i drugim oblicima stručnog usavršavanja i promovisanja nemačkog jezika, književnosti i kulture.

    Svečanom otvaranju Centra i potpisivanju sporazuma o saradnji Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu i Gete instituta prisustvovao je veliki broj nastavnika i studenata. Predstavnici obe institucije, koje odlikuje pedesetogodišnja tradicija i iskustvo u obrazovanju, pozvali su nastavnike na dalju saradnju i izrazili nadu da će moderni Centar za nastavna sredstva doprineti povezivanju germanista iz jugoistočne Srbije, ali i šire.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare