Otvoren 12. Job Fair

NIŠ

U StartUp centru na Elektronskom fakultetu danas je svečano otvoren 12. Job Fair – Sajam poslova i stručnih praksi koji se završava sutra. Ono što ovaj Job Fair izdvaja od ostalih jeste rekordan broj kompanija koje će studentima, diplomcima i postdiplomcima ponuditi praksu ili posao, čak 34. Povezivanje mladih sa kompanijama od velikog je značaja, ne samo za pronalaženje posla, već i za sticanje određene vrste neformalnog obrazovanja, koje se na tržištu može unovčiti, a za koje neki veruju da najviše nedostaje studentima.

                         “Upravo je to problem koji želimo da rešimo. Mi studenti smo željni prakse, novih saznanja, terorijsko znanje nikada nije dovoljno. Tako da se trudimo da studenti imaju mogućnost da pronađu praksu i da se zaposle. Job Fair je od velikog značaja. Poznajem svoje kolege, koji su na sajmu našli praksu, pa kasnije napredovali do posla. One koji su ostvarili kontakte i direktno od kompanija saznali sta ih zapravo čeka kasnije”, kaže Dušan Branković, predsednik studentske organizacije BEST, organizatora sajma.

                         Novina na sajmu koja je počela prošle, nastavljena je i ove godine,  to  je organizovanje tribina koja će biti odžane.

                        “Na tribinama će predstavnici kompanija pokušati da otklone sve nedoumice na temu posla, prakse. Govoriće se i o tome kako kompanije vrše selekciju kandidata. Tribina će biti održana u StartUp Centru drugog dana sajma, 3. marta”, dodaje Dušan Branković.

                        Sajam stručnih poslova i praksi održava se u holu Elektronskog fakulteta i trajaće dva dana. Posetioci će ovom prilikom moći da ostave svoj CV kompanijama.

                           Najveća potražnja kompanija je za programerima, ali praksu mogu naći i građevinci, pravnici, ekonomisti, prevodioci za engleski i franscuski jezik.  Organizator sajma je Studentska organizacija BEST.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare