Otvoren 10. Medijana Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu

NIŠ

Svečanošću u OŠ“Sveti Sava“ uz veliko druženje dece i najpoznatijih srpskih stvaralaca za decu otvoren je 10. Medijana Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu.

Gradska opština Medijana osnovana je pre 14 godina, a Medijana Festival dečijeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu živi već 10 godina.Pokrenut je sa idejom da podstakne decu na čitanje i učenje, ali i da ih pokrene na stvaranje .

Mnogo je reči, mnogo tužnih, srećnih, pametnih, velikih i malih slova, crta i crteža, prošlo kroz udžbenik detinjstva, koji se svake godine rađao iz našeg festivala. Iz udžbenika koji je iz godine u godinu bio zreliji. Kao dete kad odrasta. Nadam se da smo mi, u Gradskoj opštini Medijana, bili dobri roditelji. Da smo odgajili dete koje zna da govori, zna da se druži, da piše i crta, da se takmiči sa piscima, sa mlađim i malo starijim drugarima… sa drugaricama, rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić, otvarajući Festival.

Vijoleta Jović, umetnički direktor Festivala istakla je da je ove godine na naš konkurs pristiglo preko 1000 radova iz više od 50 gradova i sedam država:Srbije, Republike Srpske, Nemačke, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Hrvatske.

Hvala svim učenicima učesnicima na radu i kreativnosti, a nastavnicima i mentorima na uloženom vremenu, trudu i iskustvo u našu budućnost u našu decu, dodala je Violeta Jović.

Deo svog stvaralaštva deci Medijane u dva festivalska dana kroz čitav niz manifestacija predstaviće Branko Stevanović, Dušan Pop Đurđev, Gradimir Stojković,Tode Nikoletić, Slavka Grujičić, Vlasta Cenić, Gordana Timotijević,Slobodan Stanišić, Gordana Maletić, Miloje Radović, Dejan Aleksić, Miroslav Kokoškar i Violeta Jović.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić organizovao je prijem za pisce goste Festivala. Uz reči dobrodošlice i zahvalnost što su pomogli da naš Festival traje 10 godina i iz godine u godinu bude sve bolji, izrazio je nadu da su mnoge festivalske godine i uspesi tek pred nama.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare