Otvaranje izložbe ,,Dijalog simbola i portreta“

VRANJE

Izložba radova ,,Dijalog simbola i portreta“, Jelene Simić i Nikole Milovanova biće otvorena u Galeriji Narodnog univerziteta večeras od 19 časova, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja.

,,Izložba je zasnovana na susretu poetika i umetničkom dijalogu. Iako različita, dva pristupa pronalaze duboku povezanost preplitanjem suptlnih vizuelnih elemenata. Ovaj odnos je zasnovan na ispitivanju vlastitih misaonih stanja, istraživanju afiniteta, emotivnih aspekata dela, komunikaciji, a manifestuje se kroz jedinstveno umetničko iskustvo i definisanje vizuelnih simbola. Iako ukazuje na interesovanja za univerzalne teme, sinergija između dva različita umetnička izraza otkriva i osnažuje individualne umetničke stavove i koncepte, otvara prostor za inovacije i drugačija tumačenja”, stoji u opisu. 

Simić je članica ULUS-a od 2024. godine. Imala je jednu samostalnu izložbu i učestvovala na 36 kolektivnih.

Rođena je 1995.godine u Blacu. Završila je srednju Umetničku školu u Nišu 2014. godine. U želji da nastavi svoje usavršavanje, 2016. godine upisala je Fakultet umetnosti u Nišu u klasi profesora mr Bratislava Bašića, gde je završila i master studije 2021. godine.

Nakon završenih master studija, 2022. godine odlučuje se da upiše doktorske studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde je trenutno doktorantkinja druge godine pod mentorstvom dr Anice Radošević Babić.

Milovanov je učestvovao na mnogim kolektivnim izložbama među njima i na izložbi Nagrađenih radova studenata Fakulteta umetnosti u Nišu. Učesnik je međunarodne kolonije  ,,Dimitrovgrad 2023.”

Rođen je u Nišu 1995.godine. Diplomirao je na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu, na odseku slikarstvo, u klasi profesorke Katarine Đorđević. .”

Organizator izložbe je JU ,,Narodni univerzitet“. (DC)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare