Otplata na rate za socijalno ugrožene

NIŠ

Od 1. oktobra JKP Objedinjena naplata omogućiće socijalno ugroženima sa evidencije Centra za socijalni rad u Nišu da zaključe ugovor o priznanju duga i otplati na rate bez kamate, uz uslov da rata ne može da bude manja od 500 dinara. Građani koji imaju rešenje o materijalnom obezbeđenju ili socijalnu karte ugovor o priznanju duga mogu da potpišu do kraja godine, odluka je Gradskog veća.

                    ‘’JP Objedinjana naplata omogućila bi, naravno i ostalim javnim preduzećima, da imaoci socijalnih karata i korisnici koji primaju novčanu socijalnu pomoć, svoj dug  izmire na rate. Prilikom izmirenja ovog duga zaključuje se ugovor sa JKP Objedinjena naplata,  a pre  toga sva javno komunalna preduzeća će na svojim upravnim odborima doneti odluku da  se odobri naplata dugova na rate’’- kazala je Mirjana Popović, načelnica Uprave za socijalnu zaštitu.

                    Ona je  kazala da će socijalno ugroženi građani, potpisnici ovog ugovora, moći na rate da otplate dugovanja za usluge investicionog održavanja, usluge etažnog održavanja, redovnog odvoza smeća, isporuke vode i  sve druge usluge koje fakturiše JKP Objedinjena naplata.

                   ‘’Pre zaključenja ugovora evidentirana kamata po osnovi pruženih stambeno kominalnih usluga se otpisuje i za vreme trajanja ugovora kamata se ne obračunava. Samim zaključenjem  ugovora sa Objedinjenom naplatom odrediće se i visina rate, a ona ne može da bude manja od 500 dinara. Visina rate određuje i dužinu otplate duga što zavisi i od njegovog iznosa’’- dodala je Mirjana Popović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare