Otadžbina: Vučić sprema brojne mitinge podrške

KOSOVSKA MITROVICA

Sa raznih strana može da se čuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić sprema brojne mitinge svojih pristalica po Srbiji u znak podrške njegovom prihvatanju francusko-nemačkog predloga o Kosovu i Metohiji, saopštio je Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“

“Prosto je neobično kako će da izgleda ta podrška. Ovo tim pre, što osnovni temelj francusko-nemačkog predloga jeste prihvatanje Srbije o nezavisnosti, teritorijalnom ingegritetu i suverenosti južne srpske pokrajine. U prevodu ovo znači pristajanje na gubitak teritorije sa čime treba da se slože i članovi njegove stranke kao i simpatizeri. Posledica prihvatanja ovog plana jeste ulazak „Kosova“ u NATO pakt jer ostalih 5 članica EU koje nisu priznale nezavisno „Kosovo“ to će sada da učine i neće staviti veto na ulazak „Kosova“ u ovu vojnu organizaciju. Kao posebna i nova separatistička tvorevina priznata sada od Aleksandra Vučića izrodiće i gubitak brojnih srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji. Kako? Tako što će albanska pravoslavna crkva njih prisvojiti i proglasiti za svoje nasleđe.
Najverovatnije da će Aleksandar Vučić tražiti od svojih pristalica da podrže i njegovu katastrofalnu nacionalnu i državnu politiku prema Kosovu i Metohiji. A ona se oglada u tome što je separatistima u Prištini ustupio velikih broj državnih nadležnosti koje je Republika Srbija imala. To su policija, sudstvo, telekomunikacije, energetika i još mnogo toga drugog.
Možda će tražiti da podrže i njegovo prihvatanje preko svoje „Srpske liste“ izgradnju kasarni bezbedonosnih snaga Kosova na severu Kosova i Metohije.
A možda treba i da podrže i potpis Ane Brnabić u Berlinu koji je omogućio separatistima da sa svojim znamenjima, simbolima, dokumentima slobodno prolaze kroz Srbiju u situaciji kada Priština zabranjuje Srbima da sa srpskim registarskim tablicama ulaze na prostor Kosova i Metohije. Ova zabrana je pre toga od strane predsednika Srbije nazvana malom taktičkom pobedom.
Najverovatnije njegove pristalice treba da podrže i to da predsednik za 10 godina svoje vladavine nikada nije pomenu povratak Srba na Kosovo i Metohiju od kojih je najveći deo proteran u vreme kada je on bio ministar informisanja. Sigurno je onda da ta podrška treba da bude i odlasku 30 hiljada Srba iz južne srpske pokrajne za vreme vladavine Aleksandra Vučića gde je u dobroj meri ovaj odlazak on i sam pospešio.
Eventualno treba da podrže i njegovu jalovu bezbedonosnu politiku u sitauciji kada se nad Srbima čini svakodnevno nasilje a on izuzev mlakih saopštenja ne preduzima ništa drugo da ih zaštiti.
Moguće da treba da podrže i predaju Gazivoda sepratisitima iako je Aleksandar Vučić godinama ponavljao „Ne dam Gazivode“.
Najverovatnije treba da podrže i reči Aleksandra Vučića da mi na Kosovu i Metohiji nemamo ništa.
A možda treba da podrže i učešće „Srpske liste“ u skupštini i vladi „Kosova“ po instrukcijama Aleksandra Vučića. To učešće je imalo za posledicu da je „Srpska lista“ odnosno Aleksandar Vučić tokom celog perioda svoje vladavine bio koalicioni paratner i Hašimu Tačiju i Ramušu Haradinaju i u dva mandata Aljbinu Kurtiju.
Eventualno na kraju treba da podrže i nastojanja predsednika Republike da preostale institucije koje još uvek nije ustupio Prištnii kao što su zdravstvo, prosveta, socijala, kultura preko ZSO, koja je u stvari šiptarska ZSO jer je deo političko-pravnog sistema samoproglašene republike Kosovo, preda separatistima.
Jednostavno rečeno ako je on izdajnik da i oni budu izdajnici”, navodi se u saopštenju
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare