Otadžbina: Vodili su nevidjeno brutalnu kampanju protiv Olivera Ivanovića

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ najoštrije osuđuje ubistvo Olivera Ivanovića, jednog od lidera Srba na Kosovu i Metohiji.
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Srbije da su članovi „Otadžbine“ zajedno sa Oliverom Ivanovićem u periodu od 1999. do 2001. godine teškom političkom borbom sačuvali severni deo grada Kosovske Mitrovice, odnosno sever Kosova, na kome se danas šepure Vučićeve horde.
Narodni pokret „Otadžbina“ nije delio iste političke stavove sa Oliverom Ivanovićem po pitanju lokalnih izbora u organizaciji Prištine. „Otadžbina“ je te izbore bojkotovala ali kao objektivan posmatrač je sa strane bila svedok jedne neviđeno brutalne kampanje protiv Olivera Ivanovića kao učesnika izbora u režiji aktuelne vlasti iz Beograda.

Kampanja je bila toliko prljava da je nekada izgledala kao poziv na linč. Gledajući danas krokodilske suze koje nad Oliverom Ivanovićem lije televizija Pink čovek ne može da se ne seti gnusnih spotova protiv Olivera Ivanovića koje je emitovala upravo navedena televizija.
Neobično je da se danas navršava četiri godine od ubistva njegovog kuma Dimitrija Janićijevića za koje, kao i za mnoge druge, sadašnji predsednik Srbije kaže da nisu etnički motivisana.

Kako može predsednik da zna da iza ubistava ne stoje Albanci ako sam ne zna ko su ubice.
Pre nepuna dva dana, predsednik Srbije je na državnoj televiziji izjavio da je bezbednost Srba na KiM od njegovog dolaska na vlast povećana, krijući od građana Srbije da se samo na severu Kosova u periodu njegove vladavine desio veliki broj nasilja. Zapaljeno je više od stotinu vozila, ubijeno petoro Srba, na desetine oružanih napada na političke neistomišljenike sadašnje vlasti a da nijedan vinovnik nije otkriven.
Ineteresantno je da u vremenu od 2002. do 2013. godine na severu Kosova nije ubijen nijedan Srbin. Bezbednost su Srbima obzezbeđivali pripadnici ministarastva unutrašnjih poslova Srbije u civilu kao i pripadnici civilne zaštite, dok ih Aleksandar Vučić nije integrisao u separatistički sistem samoproglašene republike Kosovo.
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ zahteva od svih da se u interesu mira i spokojstva među Srbima na Kosovo i Metohiji otkrije zločinac ili zločinci.

Ipak, Narodni pokret „Otadžbina“, imajući u vidu dosadašnja iskustva, sumnja da će se izvrišoci ovog zločina otkriti. Desiće se već viđeno, „istraga je u toku“, a od ubica ni traga ni glasa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare