“Otadžbina”: O sveobuhvatnom sporazumu i Dodiku

KOSOVSKA MITROVICA

Pre par dana Aleksandar Vučić je izjavio da Srbija ne može da uđe u Evropsku uniju ako ne potpiše sveobuhvatni mirovni sporazum sa separatistima u Prištini. Od velikog broja evropskih zvaničnika čuli smo da sveobuhvatni sporazum između samoproglašene republike Kosovo i Republike Srbije treba da bude potpisan kada se zatvore sva poglavlja, saopštio je danas Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“
“Ako čelnici Evropske unije smatraju da Srbija neće u nju ući pre 2025. godine postavlja se pitanje zašto predsednik Srbije žuri da što pre potpiše kapitulaciju i separatistima u Prištini izruči južnu srpsku pokrajinu. Razlog je jednostavan. Da bi izbegao uvođenje sankcija Rusiji on Zapadu nudi Kosovo i Metohiju.
Političko šibicarenje srpskog predsednika obiće mu se o glavu, jer je Americi danas važnije da Rusiju protera sa Balkana nego čak i da Srbija prizna „Kosovo“ kao posebnu državu. Oni (Ameri) pretpostavljaju da je Kosovo njihovo jer su baze NATO pakta u južnoj srpskoj pokrajini tako da im sada Kosovo nije prioritet. Ovakvom političkom trgovinom srpski predsednik na kraju će morati i da se odrekne Kosova i Metohije i da Rusiji uvede sankcije jer kao marioneta on je doveden da štiti američke a ne srpske nacionalne i državne interese.
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ poziva aktuelnu vlast da prestane da vodi izdajničku politiku, da ne udaljuje KiM od Srbije i da ispuni obećanje koje je Aleksandar Vučić još ranijih godina dao Moskvi, a to je da ruskom humanitarnom centru u Nišu dâ diplomatski status. Bez podrške Ruske Federacije Srbija ne samo što neće moći da sačuva Kosovo i Metohiju nego je i opstanak same Srbije doveden u pitanje.
Pravi primer za Srbiju mora da bude Sirija koja je oslanjanjem na Rusiju sačuvala svoju državu”, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ .

IZJAVA DODIKA “SRAMNA”

“Izjava Milorada Dodika predsednika Republike Srpske da ako Srbija prizna samoproglašenu republiku Kosovo i Republike Srpska će to da uradi je začuđujuće sramna. Među banjalučkom elitom, kojoj se priklanja i Milorad Dodik, vlada mišljenje da Srbija treba da se odrekne Kosova i Metohije jer je ono izgubljeno i da svu energiju usmeri prema Republici Srpskoj i da nju pripoji. U prevodu to znači da se sreća jednog dela srpskog naroda gradi na nesreći drugog dela srpskog naroda. Iz tog razloga je Milorad Dodik podržao Vučićev Briselski sporazum, izbor Ramuša Haradinaja za predsednika «Kosova» kao i permanentno gaženje zvaničkog Ustava Republike Srbije od strane predsednika Aleksandra Vučića.
Jadno, tužno i žalosno!” , navodi Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare