Otadžbina: Na severu Kosova prekopavani putevi, sela odsečena, Srpska lista ni Kancelarija za KIM ne reaguju

KOSOVSKA MITROVICA

Pre tri dana ROSU policija samoproglašene Republike Kosovo organizovala je i buldožerima prekopala put kod sela Pragova u opštini Zubin Potok a takođe u istoj opštini i put ka selu Banje, saopštio je Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“.

” Ovo su odradili, kako kažu, zbog sprečavanja nelegalne trgovine robom. Prekopavanjem ovih puteva totalno su odsečena i nemaju nikakvu komunikaciju sledeća sela: Gornje i Donje Vitakovo, Drainoviće, Žarevo, Paruce, Zečeviće i Junake. Trenutno do ovih sela može da se stigne samo kozijom stazom.
Istovremeno, prema administrativnom prelazu Brnjak oformljena je klasična karaula koju kosovska policijska služba separatista naziva graničnom policijom. U suštini to su pripadnici bezbedonosnih snaga Kosova preobučeni u uniforme policije koji na ovaj način zaokuržuju državnost „Kosova“. Dok u isto vreme Priština uklanja sve prelaze prema Albaniji, prema centralnoj Srbiji utvrđuje granične postave gde su locirane vojne i policijske snage separatista.
Isto se dešava i u opštini Leposavić gde su opet zbog navodne nelegalne trgovine robom prekopani brojni putni pravci i odsečen veliki broj srpskih sela.
I to nije najgore što je Srbe u južnoj srpskoj pokrajini moglo da snađe. Reakcija „Srpske liste“ kako na lokalnom tako i na širem pravcu je nepostojeća. Ne oglašavaju se ni predsednik opštine Zubin Potok ni predsednik opštine Leposavić. Još manje poslanici „Srpske“ ili bolje reći kvislinške liste u skupštini samoproglašene republike Kosovo. Nema reakcije ni od tzv. Kancelarije za KiM i njenog direktora Petra Petkovića poznatog političkog konvertita. Ova individua je do pre par godina nazivala Aleksandra Vučića najvećim izdajnikom u istoriji srpskog naroda a danas mu je svaka druga rečenica začinjena idolopoklonstvom i veličanjem Aleksandra Vučića.
Što se predsednika opštine Zubin Potok tiče čoveku ne pada na pamet da se bavi ovim nacionalnim pitanjima jer to može da poremeti njegov komfor. Srđan Vulović, tako se zove predsenik opštine, je inače gradonačelik ove opštine biran po ustavu i zakonima samoproglašene republike Kosovo. U isto vreme je i predsednik privremenog veća opštine Zubin Potok koje postavlja Vlada Republike Srbije. Direktor je hidrocentrale Gazivode u Zubinom Potoku koga je opet imenovala Vlada Republike Srbije. Obavljajući ove funkcije on za svaku od njih prima platu. Istovremeno, čovek je i vlasnik preduzeća Kolašin prevoz. Znajući sve ovo, zašto bi se pomenuti gospodin bavio nacionalnim pitanjima jer rizikuje da izgubi pomenute funkcije.
Separtističke vlasti iz Prištine su pokrenule ovih dana krivične sankcije prema srpskim političarima, poslanicima i gradonačelnicima „Srpske liste“ koji nisu prijavili dopunske prihode. Neko će možda da pomisli da će zbog ovog ovakvog terora nad Srbima „Srpska“ ili kvislinšska lista da napusti skupštinu i vladu „Kosova“. Neće! Kada nisu napustili kada je formirana vojska Kosova, ili kada je uveden porez od 100 posto na robu iz Srbije, ili pak kada je pretučen direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić neće sigurno ni za prekopavanje puteva Srbima na severu Kosova i Metohije.
A kako i bi, kada na pitanje novinara predsedniku Srbije svemoćnom diktatrou Aleksandru Vučiću da se prave karaule i prekopavaju putevi na severu KiM on kaže da mi nećemo da reagujemo na provokacije jer čuvamo mir i stabilnost. Ako treba, podignućemo borbenu gotovost Vojske Srbije. Inače u ovih deset godina vladavine Aleksandra Vučića on je zbog nasilja nad Srbima u više od 50 puta podizao borbenu gotovost ali nije odmakao dalje od toga. Zato kada on spomene povećanje borbene gotovosti separatisti u Prištini se grohotom smeju. Smeju se, jer znaju da je predsednik Srbije izdajnik i kukavica i da se on još pre deset godina odrekao svoje južne pokrajine.
Umesto da sprečava zaokurživanje državnosti tzv. Kosova i da se bori za povratak KiM u svoju maticu Srbiju on zbog golog marketinga imitirajući velikog Srbina ističe zastave Srbije na severu KiM i gde treba i gde ne treba. Predsednik Srbije misli da je to veliko herojsko delo zaboravljajući da i u opštinama juga Srbije Bujanovca i Preševa vise zastave i samoproglašene repubike Kosova i Albanije.
Za vreme tzv. dosovske vlasti vozila sa KS i RKS tablicama nisu se pojavljivala na severu Kosova i Metohije. Nije smela da upadne ni ROSU policija. Postojale su sve institucije srpske države, policija, sudstvo, civilna zaštita… Zastave Republike Srbije isticale su se na zvanične državne praznike kao i u ostatku Srbije. A onda je zavladao „Aco Srbin“ demontirao institucije srpske države i otvorio vrata separatistima ka severu Kosova i Metohije. A da bi kamuflirao celu izdaju on ističe srpske zastave u čisto srpskim sredinama.
Ta prevara ne može da prođe, jer niko drugi bolje od od Srba sa Kosova i Metohije ne može da prepozna izdaju”, saopštio je Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare