Otadžbina: Godišnjica bombardovanja i francusko-nemački plan

KOSOVSKA MITROVICA

U vreme kada se obeležava 24 godine od NATO bombardovanja Srbije predsednik Srbije se složio sa
francusko-nemačkim predlogom u kome se kaže da Srbija prihvata nezavisnost, teritorijalni integritet i
suverenost Kosova i Metohije, saopštio je Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“.
” Ono što NATO pakt bombama nije usepeo da odradi, u miru samo zato što je ucenjen zbog brojnih
kriminalnih afera Aleksandar Vučić se odrekao južne srpske pokrajine. Stoga se brojni zapadni političari
zahvaljuju predsedniku Srbije. Entoni Blinken izjavljuje da prihvatanjem francusko-nemačkog predloga Srbija je otvorila put da i preostalih pet zemalja EU koje nisu priznale nezavisno Kosovo da to učine i otvore vrata južnoj srpskoj pokrajini ka ulasku u NATO pakt. Američki ambasador u Prištini još je precizniji kada kaže da je došlo vreme tranzicije bezbedonosnih snaga Kosova da postanu operativne i pokretne jedinice NATO trupa. Ne treba zaboraviti da je i formiranje vojske Kosovo i izgradnja kasarni na severu Kosova i Metohije urađena uz blagoslov vrhovnog komandanta vojske Srbije”, navodi u saopštenju ovaj pokret.

“Otadžbina” dodaje da “Aleksandar Vučić kaže da je prihvatio francusko-nemački predlog zbog evropske budućnosti dece u Srbiji”.

“Srpskoj deci sa Kosova i Metohije očito je namenio žutu kuću”, smatra ovaj pokret.

” A još pre 150 godina srpski pesnik Đura Jakšić je pevao otprilike ovako: „Mi nesmo braća, mi Srbi nesmo! Ili vi neste Nemanjin soj? Ta da smo Srbi, ta da smo ljudi
— Ta da smo braća — oh, bože moj!…“, navodi se u saopštenju

“Dugo vremena posle ’99. godine Aleksandar Vučić je pomalo i zloupotrebljavajući govorio o tragičnoj
sudbini male Milice Rakić. Prihvatanjem francusko-nemačkog predloga on je u već upokojenu Milicu ispalio granatu. I ne samo u nju nego i u brojne i velike žrtve srpskih junaka tokom bombardovanja od Košara pa do Subotice.
Neobična stvar da u ovoj predaji praiskonske srpske teritorije i Srpska pravoslavna crkva ima čudnu ulogu.
Portparol svetog arhijerejskog sinoda Irinej Bulović kaže da Aleksandar Vučić ima apsolutnu podršku SPC u vođenju državne i nacionalne politike. U prevodu to znači da ona podržava i francusko-nemački predlog o davanju nezavisnoti, suverenosti i teritorijalnom inegritetu nezavisnoj republici Kosovo. A možda to i nije tako čudno.
Davanje autokefalnosti makedonskoj pravoslavnoj crkvi bio je samo negoveštaj da će SPC i po pitanju Kosova i Metohije imati fleksibilan stav. U okviru francusko-nemačkog predloga stoji i odredba da će SPC potpisati ugovor sa Kurtijevom vladom o zaštiti srpskih crkava i manastira. Nije mnogo dalekovido jer prihvatanjem fancusko-nemačkog predloga postavljaju se temelji za formiranje velike Albanije pa taj ugovor neće ni važiti jer u Albaniji danas već postoji pravoslavna crkva priznata od strane drugih pravoslavnih crkava. Za pohvalu je stav egzarha pećkog trona mitropolita zetsko-primorskog Joanikija koji kategorički kaže da je za njega lično francusko- nemački predlog neprihvatljiv”.
Aleksandar Vučić još kaže da nije važna teritorija nego da je važno kako ljudi žive. Srbija je jedina zemlja
u svetu za koju teritorija nije bitna. Primera radi, anglosaksonci su pobili više od 15 miliona Indijanaca da bi se dočepali današnje teritorije SAD. Pa i bombardovanje Srbije nije bilo zbog prava Albanaca nego zbog otimanja teritorije.
Nažalost, u ovim teškim vremenima i iskušenjima Srbija na čelu nema glavare kako verske tako ni državne
koji bi je vodili pravim i dostojanstvenim putem. A možda i geografsko poreklo na to ima uticaja. Jedan je iz okoline Bugojna, drugi iz okoline Doboja pa stoga i njihova zainteresovanost a ni ambicije nisu tako velike u odbrani Stare Srbije.
Kako radili tako nam Bog pomogao”, navodi se u saopštenju koje u celini prenosimo. (kraj)

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare