“Otadžbina” : 17. oktobra prestaje da funkcioniše srpsko pravosudje na Kosovu i Metohiji

KOSOVSKA MITROVICA

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije„Otadžbina“ saopštio je danas da 17. oktobra 2017. godine srpsko pravosuđe na Kosovu i Metohiji prestaje da funkcioniše.

“To je rezultat dogovora predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika samoproglašene Republike Kosovo Hašima Tačija. Tako je još jedna od institucija srpske države demontirana i predata u ruke separatistima”, navodi “Otadžbina”.

“Naravno, sve je to protivno važećem zakonu o pravosuđu i važećem Ustavu Republike Srbije. Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Srbije da se sadašnji predsednik na Mirosavljevom jevanđelju obavezao da će poštovati važeći Ustav.
Samo koji mesec pre toga Aleksandar Vučić je srpsku državnu kompaniju Telekom na Kosovu i Metohiji primorao da ode pod jurisdikciju važećeg pravno-ekonomskog sistema secesionista iz Prištine. Srbi koji žive na KiM ako žele da koriste usluge srpske kompanije u obavezi su da prihvate lična dokumenta samoproglašene republike Kosovo jer bez njih, kako rukovodstvo kompanije kaže, njihove usluge se ne mogu koristiti.
Srpske sudije na Kosovu i Metohiji položiće zakletvu ili ispred Hašima Tačija, koga švajcarski advokat Dik Marti sasvim opravdano optužuje za trgovinu ljudskim oragnima Srba a takođe se nalazi na poternici MUP-a Srbije zbog ubistva srpskih policajaca. Druga mogućnost je da zakletvu polože ispred sadašnjeg predsednika vlade Ramuša Haradinaja, koljača srpske dece, kako ga naziva predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Inače, obojica su izabrani glasovima tzv. Vučićeve Srpske liste.
Ovakva ubrzana predaja ingerencija srpske države na Kosovu i Metohiji od strane Aleksandra Vučića pada u vreme kada predsednik Srbije poziva na unutarsrpski dijalog. Poziv na dijalog je besmislen imajući u vidu da sve što je mogao da ustupi separatistima u Prištini Vučić je već predao. Ovih dana zbog javnog mnjenja u Srbiji, a da bi maskirao izdaju koju punih pet godina odrađuje na Kosovu i Metohiji, predsednik Srbije gromoglasno od EU zahteva da mu se objasni razlika između KiM i Katalonije. A onda kada su ovi iz EU malo jače podigli ton on je prestao da traži objašnjenje pravdajući se da to čini zbog Španije.
Srpske sudije na Kosovu i Metohiji koje odbiju da budu deo separatističkog pravosuđa Prištine ostaće bez posla. Slično se dogodilo i sa više od 1000 pripadnika MUP-a Republike Srbije koji i dan-danas posle pet godina svoju pravdu potražuju po sudovima. Normalno je da je sve to protiv zakona, međutim, to ne sprečava diktatorski režim Aleksandra Vučića da gazi Ustav i zakon Republike Srbije. Zanimljivo je da državni mediji Aleksandra Vučića proglašavaju najboljim studentom Pravnog fakulteta. Ne daj Bože šta bi bilo da je recimo bio najgori student kada kao najbolji čini ovako krupne pravne prestupe”, navodi se u saopštenju “Otadžbine”.

 

“U poslednje vreme navijači i Zvezde i Partizana, pa i državne reprezentacije, ne skandiraju više „Kosovo je Srbija“. Nisu izdržali pritisak jurišnih SNS brigada koje u mnogome podsećaju na nekadašnje nacističke. Jedino još odbojkašice Srbije pevaju pesmu o Vidovdanu sa kojom su se popele na evropski tron. Po predsedniku Srbije ovakve mitske pesme nas vode u prošlost a ne u budućnost.
Ako želimo evropsku perspektivu i navijači i sportisti bi, recimo, mogli da pevaju ovu pesmu: Hvala tebi, oj Bugojno grade, što nam Acu i Andreja dade”, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare