OSUŠILO SE IME GRADA

LESKOVAC

 

Radovi na uređenju ulaza u grad kod Poljoprivredne škole, koji su završeni krejam prošle nedelje, delom su finansirani  sredstvima Fonda za zaštitu životne sredine, dok je sredstva uložila i mesna zejdenica. Iz Fonda za zaštitu životne sredine izdvojeno je 100.000 dinara, koliko je obezbedila i mesna zajednica Prva južnomoravska brigada, rečeno je danas.

Načelnica Gradske uprave za zaštitu životne sredine Bobana Stošić rekla je danas da će se lokalna vlast potruditi da sve ulaze u grad uredi.

Iz Fonda za zaštitu životne sredine planirano je da se odvoji još 350.000 dinara za završetak uređenja prostora kod „Nevene“, nakon rebalansa budžeta.

Biće postavljen grb grada i posađeno zelenilo, mada su se već posađene sadnice, kojim je ispisano ime grada, osušile zbog, kako je Stošić objasnila, visokih letnjih temperatura.

I ulaz kod kasarne i rampe biće uređen i dobiće mnogo lepši izged, rekla je ona.

 

Povodom slučajeva vandalizma i lomljenja onoga što se postavi, načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove Saša Pešić rekao je da komunalna inspekcija i kommunalna policija vrše pojačanu kontrolu.

U poslednja dva meseca napisano je desetina prijava za kršenje komunalnog reda.Kazne iznose od 5 do 25.000 dinara kod sudije za prekršaje za fizička i do 500.000 dinara za pravna lica.

„Do lomljenja i uništavanja javnih dobara dolazi u noćnim satima, kada komunalna policija nije na terenu, pa bi tu vrstu nadzora trebalo da obavlja MUP, zaključio je Pešić.

Kako bi se sprečilo lomljenje tek posađenih sadnica i postavljenih klupa, Poljoprivredna škola će organizovati dvadesečetvoročasovno dežurstvo.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima obišao je i ulaz u grad kod rampe, gde je prostor između dve mesne zajednice, Kosta Stamenković i Morava, odmah pored pruge, komletno uređen.

„Naši aktivisti u mesnim zajednicama održavaju ovaj zeleni pojas zalivajući sadnice. Na ovaj način pokušaćemo da dokažemo dve stvari – da ne postoje mali i veliki već samo uspešni i neuspešni projekti, i želimo da građani znaju kako se troši svaki dinar iz gradskog budžeta“, rekao je  Cvetanović.

Kompletan tekst u štampanom izdanju leskovačkog nedeljnika Nova Naša reč.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare