Ostvaruje se PUPS-ov vrednosni stav – Penzije prate plate!

LESKOVAC

Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda, Gradski odbor Leskovac saopštio je da je “Zahvaljujući dogovoru predsednika PUPS – Solidarnost i pravda MILANA KRKOBABIĆA sa predsednikom Republike Srbije ALEKSANDROM VUČIĆEM, 17 godina od osnivanja naše partije, ostvaruje se PUPS-ov osnovni vrednosni stav: PENZIJE PRATE PLATE!”
“To znači da će penzije učitelja, vojnika, lekara… rasti toliko – koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.
Da će penzije pratiti rast plata tvrde i u Ministarstvu finansija, na čijem je čelu ministar Siniša Mali. Posle najavljenog povećanja penzija za 9 odsto (isplata od decembra), od 1. januara 2023. godine planira se indeksacija penzija rastom zarada. To znači da će penzije u potpunosti pratiti rast zarada u celoj privredi.
A to će penzionerima od 1. januara sledeće godine doneti usklađivanje – povećanje penzija za 12,1 odsto.

SOCIJALNE GARANTOVANE „PENZIJE“ OD 100 EVRA ZA STARIJE OD 65 GODINA KOJI NEMAJU, NITI ĆE IMATI PENZIJU

PUPS – Solidarnost i pravda s razlogom, očekuje da će uskoro zaživeti još jedan predlog MILANA KRKOBABIĆA, predsednika Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda, koji će bitno uticati na poboljšanje socijalno-ekonomskog položaja starijih naših sugrađana. Reč je o tzv, socijalnoj garantovanoj „penziji“ od najmanje 100 evra.
Imate 65 godina, nemate penziju, niti bilo kakve uslove da je uskoro steknete. Za vas PUPS – Solidarnost i pravda predlaže poseban vid socijalnog davanja od najmanje 100 evra mesečno! To bi bila, na državnom nivou, posebno izdvojena sredstva, nezavisno od PIO Fonda.
Čvrsto smo uvereni da će i ovaj PUPS-ov predlog uskoro zaživeti u Republici Srbiji i da će veliki broj građana Srbije, među kojima je najviše žena, dobiti garantovanu socijalnu „penziju“, saopštio je Gradski odbor Leskovac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare