Oštra konkurencija na takmičenju učenika mašinskih škola

LESKOVAC

Sedamdesetoro učenika iz 26 srednjih stručnih škola iz čitave Srbije  učestvovalo je  na 24. Republičkom takmičenju učenika mašinskih škola trećeg stepena danas u Leskovcu.

Takmičenje je održano  u Tehničkoj školi „Rade Metalac“ a učenicis u svoje znanje pokazivali u obrazovnim profilima automehaničar, bravar, autolimar, meničar grejne i rasladne tehnike, operater – metalostrugar, operater – metaloglodač.

U kategoriji automehaničar prvo mesto pripalo je Aleksandru Iliću, TŠ „Rade Metalac“, Leskovac, drugo Luki Tufegdžiću, Srednja mašinska škola  Novi Sad, i treće Milanu Stojanoviću, TŠ „Rade Metalac“ Leskovac.

U kategoriji bravara prvo mesto osvojio je Lazar Jovanović, Tehnička škola  Pirot, drugo Rane Munćan, TŠ „Sava Munćan“ Bela Crkva, i treće Stefan Ulemović ,Politehnička škola Kragujevac.

I u kategoriji autolimara prvo mesto pripalo je Tehničkoj školi iz Pirota, i to Lazaru Dimovu, drugo Tehničkoj školi u Prijepolju, Asmaru Jukiću i treće Lazaru Živkoviću, STŠ „Vožd Karađorđe“ u Lebanu.

U obrazovnom profilu mehaničar grejne i rashladne tehnike prvo mesto zauzeo je Bogdan Jović, TŠ „Rade Metalac“, Leskovac, drugo Stefan Đorđević, TŠ „Rade Metalac, Leskovac i treće Stevan Simić, tehnička škola, Trstenik.

U kategoriji metalostrugar prvo mesto pripalo je Vojislavu Panteliću, Politehnička škola, Kragujevac, drugo Mihajlu Stankoviću, Tehnička škola, Pirot, i treće Milivoju Stankoviću, Mašinsko-saobraćajna škola, Čačak.

I u kategoriji metaloglodač prvo mesto pripalo je Tehničkoj školi u Smederevu, i to Marku Čoloviću, drugo Politehničkoj školi u Kragujevcu, Draganu Jeliću, i treće Tehničkoj školi u Užicu, Bojanu Ćitiću.

U okviru 24. republičkog takmičenja, čiji su organizatori Tehnička škola „Rade Metalac“ i zajednica mašinskih škola Srbije, a pokrovitelj Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, održana je i prezentacija ECAP-a, prvog školskog centra za obuku i usavršavanje slobodnih servisera Srbije.

Prezentacija je realizovana pod pokroviteljstvom nemačkog Saveza Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, u saradnji sa Zanatskom komorom iz Dortmunda.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare