Osobe angažovane za javne radove primaće 30.000 mesečno

NIŠ

Osobe koje ove godine budu angažovana na javnim radovima u okviru aktivne politike zapošljavanja, njih 35, primaće  mesečnu naknadu od 30.000 dinara umesto dosadašnjih 22.000 i biće angažovani na perido četiri meseca, rečeno je na potpisivanju ugovora o sprovođenju mera aktivne politike zapošljavanja. Sporazumi su potpisani u Gradskoj kući između Grada Niša i Nacionalne službe za zapošljavanja  – Filijale Niš, kao i Gradske opštine Pantelej i NSZ.  Ovom prilikom se sporazumi odnose na javne radove sa akcentom na zaštiti životne sredine.  Ugovore su potpisali ispred Grada gradonačelnica Niša Dragana Sotirivosnki, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale Niš Boban Matić i predsednica Gradske opštine Pantelej Nataša Stanković.

                        „Grad Niš je ove godine opredelio 7 miliona dinara za ovu meru zapošljavanja, a  predlog Grada Niša je da ove godine angažovana lica primaju 30.000 dinara mesečno.Prošle godine je bilo 22.000. Smatramo da  treba da nas je više  zaposlenih u Nišu i zbog toga je ova mera jako važna jer na taj način ćemo ljudima  koji su bez posla omogućiti da 4 meseca rade i zarade“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                           Dodala je da je kroz budžet ove godine opredeljeno 14 miliona dinara za zapošljavanje  teže zapošljivih kategorija, pre svega za stručnu  praksu, za zapošljavanje i zapošljavanje teže zapošljivih kategorija.

                           „A ono što je najvažnije, kroz različite mere za zapošljavanje u saradnji sa Nacionalnom službom  uspevamo da broj nezaposlenih smanjimo na istorijski minimum i dođemo do 15.000 nezaposlenih, a brzina realizacije ove ideje zavisi od uslova  koje u gradu pravimo za ljude koji ovde žele da investiraju“, dodala je gradonačelnica Sotirovski.

                            Prema rečima Bobana Matića, direktora Nacionalne službe za zapošljavnje – Filijale Niš, saradnja sa gradom traje već 10 godina u kontinuitetu.

                           „Važno je istaći da i Grad, a i Gradska opština Pantelej u svojim budžetima izdvajaju novac za aktivnu politiku zapošljavanja. Grad Niš je ove godine opredelio za to 21 milion dinara i preko 150 lica biće ukljućeno kroz lokalni plan zapošljavanja Grada Niša, a tu su i aktivne politike  službe zapošljavanja koje se finansiraju iz republičkog budžeta. Poslodavci su jako zaintereovani za ove mere i sve to je doprinelo da se smanji broj nezaposlenih lica u gradu“, kazao je Boban Matić.

                          Nataša Stanković, predsednica GO Pantalej je naglasila da je ova opština među prvima prepoznala značaj zapošljavanja i uključivanja u aktivne politike zapošljavanja.

                          „Svake godine  izdvajamo određena sredstva za podsticaj zapošljavanja na teritoriji GO Pantelej. Konkretno za javne radove i tehničku podršku izdvojili smo  ove godine milion , a za meru samozapošljavanja 1,5 miliona dinara, a sa  sredstvima iz republike ukupno će biti izdvojeno 4 miliona za zapošljavanje i uključivanje  građana u aktivne mere zapošljavanja“, istakla je Nataša Stanković. (kraj) VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare