Osnovno javno tušilaštvo o saobraćajnoj nezgodi kod Vranja

VRANJE

Povodom teške saobraćajne nesreće koja se dogodila, u utorak ujutro, u selu Ranutovac kod Vranja u kojoj je nastradao vozač autobusa  preduzeća “Kavim Jedinstvo” Branislav M. (60), a vozač kamiona M.T. (24) zadobio teške telesne povrede oglasilo se Osnovno javno tužilaštvo u Vranju. 

U saoptenju se navodi da je, 26. maja, došlo do saobraćajne nesreće u selu Ranutovac, u kojoj su učestvovali autobus, vlasništvo preduzeća „Kavim – Jedinstvo“, koji se kretao iz smera Vranja prema Vladičinom Hanu i teretno motorno vozilo, koje se kretalo u obrnutom smeru.

„Do nezgode je došlo tako što je vozač teretnog motornog vozila, iz sada neutvrđenih razloga, prešao u suprotnu kolovoznu traku, namenjenu za vozila iz suprotnog smera, nakon čega je došlo do direktnog čeonog sudara. Vozač autobusa je kolima hitne pomoći prevežen na Prijemno trijažno odeljenje Zdravstevnog centra u Vranju, gde je kasnije preminuo.

Vozač teretnog motornog vozila je takođe prevežen na odeljenje PTO sa teškim telesnim povredama“, kaže se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju.

Nakon zbrinjavanja u vranjskoj bolnici prebačen je na Odeljenje reanimacije Urgentnog centra Kliničkog centra u Nišu.

U saopštenju se dalje navodi da su radnje vozača teretnog motornog vozila kvalifikovane kao krivično delo “teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja”.

Tužilaštvo je naložilo da se izvrši uviđaj lica mesta, i da se nakon toga naknadno konsultuje tužilac, saopštava Osnovno javno tužilaštvo u Vranju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare