Osnovne škole dobile stonoteniske stolove

LESKOVAC

U hali „Partizan“ upriličena je dodela stolova za stoni tenis direktorima 22 osnovne škole sa teritorije grada Leskovca. Radi se o donaciji Saveza za školski sport. Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, ovom prilikom je nazbačio da u današnjem savremenom društvu i eri tehnologije, podsticanje dece i mladih da se bave sportskim aktivnostima je presudno za zdravo odrastanje i razvoj.

„Školski sport podstiče fizički, intelektualni, moralni, socijalni i kulturni razvoj učenika. Savez za školski sport prepoznaje potrebe škola, zato kontinuirano uz pomoć sredstava koje dobija od Grada Leskovca putem programskog finansiranja, donira sportsku opremu školama. Do sada su uručene lopte i dresovi svim školama, golovi, koševi, a današnja donacija su stolovi za stoni tenis namenjeni osnovnim školama. Očekujemo da u narednoj godini ova donacija pripadne i srednjim školama na teritoriji našeg grada. Vrednost donacije je oko 530.000 dinara, a ostatak opreme neophodan za ovaj sport (mrežice, reketi i loptice) treba da stignu od strane Stonoteniskog saveza“.

Tanja Mančić, generalni sekretar Leskovačkog saveza sportova i nekadašnja reprezentativka Srbije u stonom tenisu izrazila je zadovoljstvo što će sve osnovne škole dobiti stolove za stoni tenis.

„Nadam se da će to podstaći decu da zavole ovaj sport i priključe se leskovačkom stonoteniskom klubu.“

Ivan Cvetanović, predsednik Gradskog saveza za školski sport, primećuje da su stolovi za stoni tenis u leskovačke osnovne škole stigli u pravo vreme, pred početak lošijih vremenskih uslova, kada će se časovi fizičkog vaspitanja preseliti unutra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare