Osnovna škola “Vasa Pelagić” obeležila 110 godina postojanja i rada

LESKOVAC

Prigodnim programom i izložbom fotografija u Leskovačkom kulturnom centru osnovna škola „Vasa Pelagić“ je obeležila 110 godina postojanja i rada. Direktor škole Aleksandar Cincar Janković naglašava da je ova škola obrazovala generacije učenika koji su se ostvarili na ličnom i poslovnom planu.

„Kroz školu su prošle i generacije istaknutih i uglednih učitelja, nastavnika, profesora, akademskih građana. Izložba koja je postavljena u holu je samo deo svedočanstva vremena koje je za nama“.

U ime lokalne samoupave čestitke je uputila Brankica Stamenković, članica Privremenog organa, primetivši da se preko izložbe može videti da put koji je počeo pre 110 godina nije bio nimalo lak.

„Početak je obeležila želja naših predaka za opismenjavanjem i obrazovanjem, a naš zadatak je da od toga nikada ne odustanemo bez obzira na izazove koje savremeno društvo nosi. Na nama je da obezbedimo što bolje uslove, a ova škola je tokom poslednje decenije potpuno promenila izgled kroz energetsku sanaciju, izgradnju sportskog terena, ograđivanje i uređenje školskog dvorišta, rekonstrukciju fiskulturne sale, poboljšanje sanitarno-higijenskih uslova i opremanje kabineta.“

Tokom svečanosti uručene su i zahvalnice najzaslužnijim ustanovama i pojedincima. (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare