Osnovna škola „Milutin Smiljković“ u Vinarcu proslavila 114 rođendan

LESKOVAC

Učenici i zaposleni u Osnovnoj školi „Milutin Smiljković“ u Vinarcu prigodnim programom obeležili su dan škole, odnosno 114 godina postojanja i rada. Direktor škole Dejan Cakić ovom prilikom je najboljim učenicima uručio zahvalnice za ostvarene rezultate, te ocenio da se slavi 114 godina zasnovanih na najplemenitijoj misiji vaspitanja i obrazovanja.

„Naša misija je doprinos u obrazovanju i vaspitanju generacija učenika koji će jednog dana biti odgovorni članovi društva i time sposobni da samostalno žive i stvaraju, a u svojoj zajednici prenose humane vrednosti koje su od najranijih uzrasta negovali u školi. Na tom poslu suočavamo se sa brojnim izazovima i iskušenjima i trudimo se da na njih spremno odgovorimo vođeni željom da naši učenici pre svega izrastu u dobre ljude. Učimo ih da rade na svom obrazovanju, da otkrivaju i razvijaju svoje potencijale i da se na tom teškom poslu nikad ne predaju. Svih ovih godina jedan od primarnih ciljeva bio nam je obezbeđivanje boljih uslova za boravak i rad učenika i zaposlenih u školi. Samo u periodu od prethodnih godinu dana dobrom obrazovnom politikom i razumevanjem odgovornih ljudi u lokalnoj samoupravi, poboljšali smo uslove rada u centralnoj školi i u izdvojenom odeljenju. u Priboju.

Lokalna samouprava je čestitke uputila preko zamenika sekretara skupštine Vladimira Brankovića koji je podsetio daje škola osnovana 1910. godine pri tadašnjem Crkvenom konaku.

„Škola je vremenom rasla, menjala i se postala ono što je danas – škola za primer. Vrednost svega onoga što je do sada uloženo u školsku infrastukturu najbolje se vidi kroz nagrade koje učenici ostvaruju na takmičenjima, jer je svrha svega uloženog upravo u stvaranju uslova koji će vas motivisati i pomoći vam da bolje učite i ostvarujete sve zapaženije rezultate.“ (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare