Osnovna škola „Branko Radičević“ u Brestovcu obelezila Dan skole

LESKOVAC

 

Osnovna škola „Branko Radičević“ u Brestovcu, jedna od najstarijih na području Leskovca, ovih dana je obeležila Dan škole.

Tim povodom pripremljen je prigodan kulturno-umetnički program i prikazan je u potkrovlju škole. Pored učenika i nastavnika škole, priredbi su prisustvovali i mnogobrojni roditelji učenika, penzionisani upošljenici škole i predstavnici lokalne sredine.
Za pripremu i realizaciju programa bili su zaduženi Vena Petković Mujčević, Vesna Filipović, Marija Zdravković i Milica Perić, profesori srpskog jezika. Pažnju je privukla i izložba učeničkih radova koju je organizovala Silvana Spasić, akademski slikar. Zanimljive kostime za predstavu članova dramsko-recitatorske sekcije je pripremila Neda Cakić, profesor likovne kulture. Školski hor je nastupio pod vođstvom Marije Zovko, muzičkog pedagoga.
U uvodnoj reči, Marko Ranđelović, direktor škole, podsetio je da se počeci pismenosti na ovom području vezuju za 1888. godinu, kada je formirana prva škola u konaku crkve u obližnjem Kutlešu. Inače, prva škola u Brestovcu sagrađena je 1902. godine i od tada teče bogata istorija ove škole. U istorijat škole zlatnim slovima su upisana imena Drage i Ćirila Jankovića, prvih učitelja u ovoj školi.


– Radno i svečano smo obeležili Dan škole i 130 godina rada i postojanja. Diplomama smo nagradili najuspešnije učenike škole i one koji su postigli zapažene rezultate na opštinskim takmičenjima iz pojedinih nastavnih predmeta. Praznik su uveličali i mališani iz osnovnih škola „Vuk Karadžić“ u Pečenjevcu i „Bora Stanković“ u Bogojevcu, sa kojima smo nastavili saradnju i organitovali smo zanimljiv turnir u malom fudbalu. Takmičenje je proteklo u lepom druženju, te je rezultat ostao u drugom planu, rekao je Marko Ranđelović, direktor škole.
Ovih dana u školi su završeni obimni radovi na kompletnoj rekonstrukciji sanitarnog čvora, koji je urađen po svim važećim normativima. Za ove radove lokalna samouprava je pokazala veliko razumevanje i odobrila sredstva u iznosu od oko milion i 200 hiljada dinara. Urađen je i projekat za rušenje starog školskog objekta u Kutlešu, koji je oronuo i sklon je padu i nalazi se pored novizgrađenog objekta. Ovaj projekat i rušenje zgrade, takođe finansira lokalna samouprava, a to je vredno oko 500 hiljada dinara.
– Značajna sredstva ćemo uložiti i u zamenu kompletne krovne konstrukcije na objektu škole u Međi. Sanacija je krajnje neophodna i ovo će za nas biti kapitalna investicija. Projekat je pripremljen i očekujemo početak radova. Uspešno privodim kraju projekte koje je su započeli dugogodišnji direktor škole Vitomir Mitrović, potom Dragan Stevanović i u dogovoru sa lokalnom samoupravom planiramo nove projekte s ciljem poboljšanja uslova za uspešnu realizaciju vaspitno-obrazovnih zadataka. Imamo veliku podršku i razumevanje gradonačelnika Gorana Cvetanovića, koji prati naše rezultate i s pravom podržava naše projekte, rekao je preduzimljivi direktor Ranđelović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare