Osnovci i srednjoškolci pokažite šta znate iz fizike

NIŠ

  Osnovci i srednjoškolci iz cele Srbije koji su ljubitelji vizike i eksperimenti iz ove neuke ih privlače mogu da se ptijave na konkurs koji organizuje

 Young Minds Section, a u okviru projekta „Izvan redova i van okvira: Seminar za ambiciozne mlade fizičare“ iz oblasti fizike. Konkurs je otvoren  do 1. decembra 2019. godine.

 Organizatori konkursa kažu da je cilj ovog konkursa da probudi istraživački duh, neguje znatiželju, kreativnost i originalnost kod učenika.

                           Na konkurs se mogu prijaviti učenici šestog, sedmog i osmog razreda svih osnovnih škola, kao i učenici svih srednjih škola na teritoriji Republike Srbije.

                         “Ponudili smo učenicima nekoliko tema sa kojima mogu da konkurišu, a radovi mogu da budu teoretski ali i eksperimentalni”, kažu organizatori konkursa. “Teme su “Neiscrpno bogatstvo planete Zemlje – Zakon održanja energije i obnovljivi izvori energije”, “Sitni, ali ne i nebitni – Fizika mikrosveta”, “Izvan okvira našeg kosmičkog doma – Astrofizika/Kosmologija”, “Isti, ali opet različiti – Talasi”.

                        “Učenici mogu obraditi temu teorijski, eksperimentalno uz odgovarajuće teorijsko objašnjenje ili modeliranjem pojave uz teorijsko objašnjenje. Ocenjivaće se originalan i kreativan pristup izabranoj temi. Temi je potrebno pristupiti istraživački i dodatno je obraditi van okvira nastavnog plana i programa”, dodaju maldi fizičari sa PNF-a.

                        Prilikom prijave potrebno je priložiti apstrakt, minimum 1000 reči, maksimum 2000 reči, u kome treba izložiti šta je tačno obrađivano, glavna ideja rada, motivacija pri odabiru teme i zaključak. Ukoliko je tema obrađena eksperimentalno ili modeliranjem pored prethodno navedenog, potrebno je da apstrakt sadrži i kratak opis eksperimenta,  odnosno opis principa rada programa, rezultate i njihovu analizu u obliku tablica, grafika, slika, i slično.

                     Učesnici se prijavljuju popunjavanjem formulara koji se nalazi na sajtu Niš Young Minds Section-a koji organizuje ovaj konkurs .

                       Autori najboljih radova će svoj rad na izabranu temu izložiti uz odgovarajuću prezentaciju. Rad mogu raditi najviše dva učenika. Maksimalno vreme trajanja prezentacije je 10 minuta. Samu prezentaciju ne treba slati prilikom prijave. Odbrana najboljih radova biće održana 7. decembra na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu. Najbolja tri rada očekuju vredne nagrade.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare