“Osnažena”- novi projekat Sigurne kuće za unutrašnje renoviranje

NIŠ

                         Na ovogodišnjem konkursu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Sigurna kuća Niš konkurisala je projektom pod nazivom „Osnažena“, a nosilac projekta je Klub za društvene odnose.

                         Prethodnih godina značajno je unapređen kako enterijer, tako i eksterijer ustanove, međutim, imajući u vidu starost objekta, kao i frekfenciju korisnika u njemu, rukovodstvo ustanove trudi se da učini sigurnijim i funkcionalnijim okruženje i prostor u kome borave žene i deca žrtve porodičnog nasilja.

                      Projekat „Osnažena“ podrazumeva zamenu dotrajale stolarije, odnosno izradu i montažu   novih vrata na drugom spratu ustanove, postavljanje podne obloge laminat duž hodnika na prvom i drugom spratu objekta, kao i  postavljanje keramičkih pločica duž hodnika koji povezuje spratove unutar ustanove. Ukupna vrednost projekta iznosi 1.053.050 dinara.

                    Direktorka Regionalne Sigurne kuće u Nišu, diplomirani psiholog Sonja Šćekić ističe značaj realizacije predstojećih projektnih aktivnosti za unapređenje kvaliteta života  i stanovanja žrtava porodičnog nasilja, ali i  kontinuiranu i uspešnu dosadašnju saradnju sa Ministarstvom građevinarstva i Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost, kako na polju podrške projektnih aktivnosti, tako i u pogledu ekonomskog osnaživanja korisnica u okviru socijalnog preduzetništva.

                    Prilikom potpisivanja ugovora za realizaciju projekata u oblasti socijalnog stanovanja, namenjenih sigurnim kućama i prihvatilištima za žene i decu žrtve nasilja, potpredsednica Vlade Republike Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, profesor dr Zorana Mihajlović, zahvalila je  rukovodiocima i zaposlenima u sigurnim kućama u Srbiji na nesebičnom zalaganju za žene i decu, obavljajući 24 sata dnevno nimalo lak i jednostavan posao.

                 Potpredsednica Vlade dodala je i da su sigurne kuće preuzele ogroman teret na sebe u vreme trajanja epidemije korona virusa, te da je od početka vanrednog stanja do danas u njima smešteno 194 žena i dece.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare