Osmaci usklađuju želje sa bodovima

NIŠ

Na završni ispit, koji je održan od 27. do 29. juna 2022.godine izašlo je 99,5 odsto učenika. I ove godine sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs.

 Preliminarni rezultati završnog ispita, biće dostupni na portalu Moja srednja škola danas, a roditelji i učenici na portalu imaće uvid u sva tri testa.

Ukoliko budu imali prigovor moguće je da ga podnesu prvostepenoj komisiji sutra do 16 časova, ili putem portala ili u školi. Ukoliko nisu zadovoljni odgovorom prvostepene komisije, prigovor mogu podneti drugostepenoj komisiji, u subotu 2. jula 2022. godine do 16 časova, čiji će odgovor biti i konačan.

   Konačni rezultati završnog ispita biće objavljeni u utorak, 5. jula 2022.godine.

                        Listu želja će moći da podnesu, putem portala mojasrednjaskola.gov.rs  do 6. jula  2022. godine uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna. Za one koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja liste želja, listu želja mogu podneti u papirnom obliku u školama 6. i 7. jula 2022. godine.

                     Roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama, dok je upis od 14. do 20. jula.

                     Kada se radi o popunjavanju lista želja iz resornog ministarstva ali i školskih uprava poručuju osmacima i roditeljima da popune svih 20 mesta u listi odabranim školama, smerovima i obrazovnim profilima. U protivnom učenik može da ostane neupisan.

                   „Važno je da se želje učenika usklade sa brojem osvojenih poena, to uporedi sa prošlogodišnjim brojem poena koji su bili potrebni za upis u škole koje bira. Na prvom mestu mogu da upišu najželjeniju školu, a potom i sve ostale škole vodeći računa, opet, o broju bodova“, upozoravjau razredne starešine iz niških osnovnih škola.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare