Osmaci polagali kombinovani test

NIŠ

Posle jučerašnjeg, vrlo turbulentnog dana koji je obeležen  protestom svršenih osmaka  i njihovim zahtevima za ukidanje polaganja završnog ispita i da se u srednje škole upisuju samo na osnovu uspeha koji su postigli u šestom, sedmom i osmom razredu, danas su budući srednjoškolci iz niških osnovnih škola ponovo seli u školske klupe. Rešavali su  kombinovani test sa pitanjima iz pet predmeta: geografije, istorije, fizike, hemije i bilogoje.

 Đaci su ovoga puta rešavali rezervni kombinovani test koji je pripremilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Đaci kažu da je ovaj test bio teži od prethodnog testa iz srpskog jezika.

Učenici će sutra rešavati zadatke iz matematike od 9 do 11 sati.

„Učenici su kombinovani test polagali u skladu sa stručnim upustvom o polaganju završnog ispita. Do dolaska supervizora testovi su bili u školskom sefu, nakon toga u predviđeno vreme testovi su uz pratnju supervizora i policije doneti do sale gde učenici polažu završni ispit. Otvoreni su u prisustvu dece i dežurnih nastavnika i podeljeni“, kaže Dušica Tričković, direktorka OŠ „Radoje Domanović“.

„Opšti utisak je da je test iz srpskog jezika bio lakši nego na probnom testu”, rekla je Tričković.

 Školska uprava i Resorno ministarstvo je, kako je rekla Dušica Tričković, preporučilo je školama da kada se radi o o testu iz matematike da škoe slede upustva, da prate mejlove, i da će  u toku dana  dobiti konkretnija upustva.

“Jedina zvanična informacija za sada je da se matematka polaže sutra  od 9 do 11 sati i da apelujemo na učenike da pristupe polaganju ispita“, kazala je Dušica Tričković.

Na teritoriji Nišavskog okruga ima ukupno 3589 osmaka koji polažu završni test .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare