Oslobođenje: Tužilaštvo da reaguje povodom pretnji smrću Mlađanu Đorđeviću

BEOGRAD

Pokret Oslobođenje pozvao je danas tužilaštvo da reaguje povodom pretnji smrću predsedniku tog pokreta Mlađanu Đorđeviću koje već nekoliko meseci putem društvenih mreža pristižu na njegovu adresu od izvesnog Dobrice Ristića, te da dotičnog privede i adekvatno sankcioniše.
„Još 28. februara advokat Đorđe Šekularac podneo je krivičnu prijavu protiv Dobrice Ristića Višem javnom tužilaštvu – Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, tužiocu Mirjani Stajkovac. Tužilaštvo nije reagovalo, iako je zakonom obavezno to da učini u najkraćem roku. Prva dopuna tužbe sa urgencijom za hitno postupanje podneta je 13. marta, a druga deset dana kasnije. Jedini odgovor iz Tužilaštva je da je predmet prosleđen MUP-u kako bi se utvrdilo ko je lice Dobrica Ristić“, stoji u saopštenju Oslobođenja.
Kako je navedeno, Dobrica Ristić je više puta putem društvene mreže Tviter poručio Đorđeviću da ga „čeka metak”, da će „ležati u pogrebnim kočijama”, te da će mu „kiselina biti sasuta u lice, jer nije vredan ni pišljivog metka”.
„Da li je potrebno novo političko ubistvo u Srbiji kako bi se državni organi dozvali pameti i reagovali? Ukoliko je tužilaštvu potrebna pomoć u lociranju Dobrice Ristića, upućujemo ih na činjenicu da živi u Kovačevcu kod Mladenovca, da je zaposlen u javnom preduzeću Železnice Srbije i da podržava i grčevito brani lik i delo izdajnika Aleksandra Vučića. A svima ostalima koji razmišljaju da krenu putem Ristića poručujemo da nas njihove pretnje ne plaše, te da borba protiv lopovske vlasti nikada neće prestati“, ističu u pokretu Oslobođenje.
„Da li Ristić ima zaštitu državnih funkcionera i svojih partijskih saboraca? Da li je on samo još jedan u nizu trbuhozborac Sandre Božić, Nebojše Bakareca i sličnih pojava koje bi se nasilno obračunavale s neistomišljenicima? Kako bilo, poručujemo im da je oslobođenje blizu i garantujemo da će u Zabeli biti dovoljno mesta za sve njih“, zaključili su u saopštenju predstavnici pokreta Oslobođenje.
Podsetimo, prema trenutno važećem zakonodavstvu, osobama koje putem društvenih mreža postavljaju preteće poruke preti višegodišnja kazna zatvora, a za najteže oblike je zaprećena od dve do 12 godina, navodi se u saopštenju. (kraj) SM/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare