Oslobođenje: Prijave protiv Momirovića i Drobnjaka zbog nevezanih pojaseva

BEOGRAD

Bivši pripadnik Uprave kriminalističke policije i jedan od osnivača pokreta Oslobođenje Milan Dumanović objavio je danas da je u ime ovog pokreta podneo prekršajne prijave protiv ministra saobraćaja Tomislava Momirovića i direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka, na osnovu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, saopšteno je iz tog pokreta.

“Naime, juče je na društvenim mrežama objavljen snimak u kome se u automobilu voze Aleksandar Vučić, Siniša Mali, Momirović i Drobnjak, a na kome je jasno vidljivo da poslednja dvojica nisu vezani sigurnosnim pojasevima, iako se nalaze u vozilu koje se kreće na autoputu.
„Ovo je otvoreno kršenje zakona i direktno ruganje građanima koje saobraćajna policija redovno kažnjava zbog ovakvih prekršaja. Ujedno i pokazatelj da za SNS elitu nijedan zakon ne važi“, istakao je tim povodom Dumanović.
On je objasnio da je „poseban problem“ što zakon o bezbednosti u saobraćaju krše ministar saobraćaja i direktor Puteva, dve osobe koje bi trebalo da budu upoznate sa njegovim odredbama.
„Radi se o čistoj bahatosti. Kao pokret zahtevamo da se pokrene prekršajni postupak, da se Momirović i Drobnjak pozovu na političku odgovornost, kao i da se dva funkcionera izvine srpskoj javnosti“, kaže Dumanović.
On je dodao i da ne očekuje da će doći do bilo kakve odgovornosti, te podsetio da funkcioneri SNS nisu procesuirani ni za mnogo teže prekršaje u saobraćaju, pominjući pritom slučaj Zorana Babića i pogibije Stanike Gligorijević na naplatnoj rampi kod Doljevca”, navodi se u saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare