Osamnaesta Balkanska smotra mladih strip autora

LESKOVAC

 

U selu Lipovica održana je tradicionalna manifestacija „Dani višnje – Lipovica 2016“. O tome kako je protekao ovaj događaj, ali i o uzgoju višanja na našem području, problemima sa kojima se ove godine susreću proizvođači, kao i o tome šta grad i država čine u cilju pružanja pomoći proizvođačima ovog voća, piše najnoviji broj Nove Naše reči.

Za Novu Našu reč govori šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Leskovca doktor Predrag Ivanović. Nećemo biti autistični, opoziciji nudimo dijalog, kaže Ivanović, i zaključuje da će vladajuća koalicija, upravo zbog komotne većine, imati posebnu odgovornost, i da odluke koje donosi moraju biti brze, efikasne i u korist građana.

Nova Naša reč izveštava o tome kako je Leskovac proslavio svoju gradsku slavu, Svetu Trojicu, ili Duhove.

Lokalna vlast nastavlja sa obnavljanjem voznog parka javnih preduzeća, nova vozila dobili su „Komunalac“ i „Vodovod“, piše Nova Naša reč, kao i o tome od kakvog će značaja to biti za grad. Nova Naša reč piše i o zameni vodovodne mreže u Leskovcu, koja se trenutno vrši na bulevaru Oslobođenja, ali i u još nekim delovima grada.

Na sednici Saveta Jablaničkog upravnog okruga bilo je reči o praćenju, prevenciji i kontroli zarazne bolesti goveda „kvrgava koža“, o tome kako prepoznati bolest i šta su nadležni otrgani preduzeli ovim povodom, kao i o početku vakcinacije.

Iz oblasti kuture najnoviji broj Nove Naše reči donosi više priloga, o novoj knjizi profesora Tihomira Petrovića „Čovek i delo“, koncertima grupe „Libero“ i dečjeg hora „Branko“ povodom gradske slave, o završetku ovogodišnjeg Ledamusa, kao i o nagradi „Milutin Uskoković“ koju je naš književnik Saša Stojanović dobio u Užicu za najbolju neobjavljenu srpsku pripovetku.

Nova Naša reč najavljuje 18. Balkansku smotru mladih strip autora, koja će biti održana tokom vikenda, i to sa za trećinu većim brojem učenika u odnosu na prošlogodišnju smotru.

U feljtonu „Leskovčani beogradske dijaspore“ autor Žarko Spasić za ovaj broj piše o diplomiranom inženjeru elektronike Aleksi Jovanoviću.

U sportskoj rubrici Nova Naša reč donosi dve zanimljive priče – predstavlja fudbalskog sudiju Dajanu Rajčević i piše o prvom srpskom ragbi klubu, o mladićima koji su nakon Prvog svetskog rata došli u Edinburg kao izbeglice i napravili ragbi klub koji je Srbiju predstavljao na međunarodnim takmičenjima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare