Osamnaest miliona za drugu fazu rekonstrukcije kotlarnice “Crvena zvezda”

LESKOVAC

Grad Leskovac je dobio od Ministarstva za zaštitu životne sredine 18 miliona dinara za drugu fazu rekonstrukcije kotlarnice „Crvena Zvezda“.

Ovi projektom je predvidjena kupovina gasnog kotla i ekonomizera a njegova ukupna vrednost je 23 miliona dinara, grad će učestvovati sa 5 miliona dinara.

Zamenica gradonačelnika Leskovca Ana Janković Stojanović je danas potpisala ugovor sa ministarkom za zaštitu životne sredine Irenom Vujović i najavljeno je da će uskoro početi realizacija ovog projekta.

Nakon potpune gasifikacije Leskovca vredne 66 miliona dinara, Leskovac će ugradnjom još jednog kotla na gas napraviti još jedan korak ka zdravijoj sredini s obzirom na to da će upotreba uglja za snabdevanje građana toplotnom energijom biti svedena na minimum, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Leskovca.

Ministarstvo zaštite životne sredine je nedavno sprovelo javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata nabavke, zamene, rekonsktrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u 2021. godini.

Na ovaj konkurs je stiglo ukupno 69 prijava od kojih je odobreno 40 projekata vrednosti 200 miliona dinara.

Sem ovog ugovora, zamenica gradonačelnika je danas u Ministarstvu za zaštitu životne sredine potpisala i ugovor o dodeli sredstava za sufinansiranje realizacije projekata pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2021. godini u vrednosti od 1,5 milion dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Katran
Katran
3 godine pre

Sredite prvo toplanu u Dubočici, tu je predpostavljam najgušća naseljenost po km2.
Zbog neadekvatnog izbora filtera (beskorisan) truje stanovnike ovog naselja i upropaštava im imovinu godinama.