Osam najsavremenijih vozila za hitne intervencije na usluzi građanima Niša

NIŠ

Zavod za urgentnu medicinu predstavio je niškoj javnosti osam novih ambulantnih kola za hitne intervencije koja su dobijena u akciji države „Hitan odgovor Republike Srbije na KOVID-19“.

Predstavljanju vozila i opreme na svečanosti u zavodu prisustvovala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je rekla da je ta niška zdravstvena ustanova 24 sata na usluzi sugrađanima. Veoma je važno da država pomaže i podiže zdravstvo u Srbiji, pa i u Nišu na čemu je posebno zahvalila.

Vozila su opremljena najsavremenijom opremom koju ima i svaka intenzivna nega. Jedno vozilo je namenjeno osobama sa invaliditetom, a među dobijenim vozilima su i ona koja služe za prevoz pacijenata na dijalizu, rekao je direktor Zavoda Slavoljub Živadinović.

Sa osma novih vozila znatno je smanjena prosečna starost vozila čime se postižu velike uštede potrošnje goriva i troškovi održavanja.

On je napomenuo da Zavod raspolaže sa 44 vozila koja su ispravna i spremna da svakog momenta krenu na intervenciju.

On je istakao da je Zavod imao pomoć i podršku Grada Niša i gradonačelnice u pandemiji.

Zavod poseduje sistem kojim u svakom trenutku prati kretanje ambulantnih kola na terenu i po potrebi usmerava najbližu ekipu na mesto intervencije čime se znatno smanjuje vreme koje je potrebno za dolazak do ugroženih.

Zavod je vozila preuzeo na svečanosti u Beogradu u prisustvu premijerke Ane Brnabić i ministra Zlatibora Lončara kada je predato na upotrebu ukupno 320 vozila zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare