ORL klinika na mapi edukativnih centara Evropskog udruženja laringologa

NIŠ

Od klinike koja je pre samo par godina tavorila sa jako oskudnom opremom, u poslednjih par godina ORL klinika UKC Niš je došla do nivoa kada je dobar deo opreme zanovljen, zaposlen je i određen broj mladih lekara kroz programe zapošljavanja najupešnijih studenata medicine, a od pre par dana ova klinika nalazi se i na edukativnoj mapi centara Evropskog udruženja larigologa.  

ORL  klinika koja je bila u zapećku čak i u domaćem zdravstvu, došla je do nivoa kada je kvalitativno prepoznata od renomiranog Evropskog udruženja laringologa.

Nakon što je rukovodstvo ove klinike apliciralo za sticanje ovog statusa u evropskoj laringologiji  i predstavila šta je to što se radi u oblasti hirurgije laringsa pogotovo tumor hirurgije na njihovoj klinici, vrhunski evropski stručnjaci u ovoj specijalnosti, doneli su odluku da je ORL Klinika Univerzitetskog kliničkog centra Niš, ustanova koja poseduje realne kvalitete i mogućnosti da svojim kolegama laringolozima iz čitavog sveta, bude potencijalna baza za sticanje novih znanja i iskustava.

Rukovodilac ORL Klinike UKC Niš profesor dr Dušan Milisavljević ističe da je ovo veliki uspeh ne samo za kliniku već i za Univerzitetski klinički centar uopšte.

                        “Jako je važno što je Evropsko udruženje prepoznalo značaj toga da i našu kliniku uključi u ovaj edukativni proces tumor hirurgije glave i vrata. Nažalost niški laringolozi imaju nezanemariv broj ovakvih operacija. Na nedeljnom nivou mi operišemo minimum 3-4 maligna tumora laringsa. Iskustva u ovome imamo, kao i uspeha, a sada imamo i priliku da mladjim kolegama iz čitavog sveta predstavimo naše iskustvo. Do sada su naši lekari odlazili u inostranstvo kako bi se usavršavali, sada smo mi ta zdravstvena ustanova u kojoj će se edukovati inostrane kolege”, kaže profesor dr Milisavljević.

                            Ovo je velika motivacija za sve zaposlene na ORL klinici da teže da i u drugim delatnostima svog rada postignu takve rezultate i da budu prepoznati i kada je u pitanju hirurgija uha i nosa i sinusa, dodaje prof.dr Dušan Milisavljević.

                              Na ovoj klinici, kako ističe njeno rukovodstvo,čak ni u najgorim momentima pandemije SARS Cov2  operativa nije stajala sa operacijama kancera. U ovom momentu nema liste čekanja za operaciju glave i vrata.

                               Inače, ORL Klinika Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu je među prvima u Istočnoj Evropi stavljena na mapu edukativnih centara Evropskog udruženja laringologa rame uz rame sa renomiranim klinikama u ovoj grani medicine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare