Organizuju tribinu “Ne kapitulaciji”

LESKOVAC

Na konferenciji za medije Državotvorne patriotske opozicije, kako sebe sami nazivaju , koju čine Novi DSS, POKS, Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri najavljena je tribina pod nazivom „Ne kapitulaciji“ i koja će biti održana u nedelju, 12. marta u 13 časova na platou ispred Leskovačkog kulturnog centra. Nikola Lazarević, poverenik Gradskog odbora Zavetnika poziva sve članove i simpatizere navedenih stranka, ali i ostale građane da dođu na skup u kažu ne kapitulaciji i francusko-nemačkom ultimatumu za rešenje kosovskog problema. Kao govornici na ovom skupu najavljuju se lideri ovih stranaka, odnosno Milica Đurđević Stamenkovski, Vojislav Mihajlović, Miloš Jovanović, pukovnik Đurković i Boško Obradović.

Saša Stevčić u ime POKS-a ocenjuje da bi prihvatanje franscusko-nemačkog sporazuma omogućilo da Kosovo postane država u punom kapacitetu, čemu se ova grupacija stranka protivi.

Nikola Lazarević je pojasnio i probelme oko obezbeđivanja prostora za tribinu.

„Mi smo se obratili na više adresa kako bi obezbedili salu za održavanje ovakvog skupa. Nismo dobili nijedno odabrenje, te smo se zato odlučili da skup održimo ispred Leskovačkog kulturnog centra. Različita su bila objašnjenja zašto ne možemo da dobijemo prostor. LKC nam je najpre odobrio prostor, da bi smo naknadno dobili obaveštenje da je neki program pomeren, pa moraju da nam otkažu. U Narodnom pozorištu u nedelju u tom terminu imaju probe pred premijeru. Hala „Partizan“ ima neki sportski turnir. Direktor Muzeja je bio jako ljubazan i pojasnio nam je da salu ne izdaju nikakvim političkim partijama, bez obzira jesu li vladajuće ili opozicione. Centar za stručno usavršavanje su odmah rekli da ne mogu da nam izađu u susret, kao i Dom penzionera. Ja se nadam da će ovakva praksa važiti za sve stranke, a ne samo za nas.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare