Organizovali akciju čišćenja rečnog korita Gabrovačke reke u Nišu

NIŠ

Pokret mladih Niša I Klub penzionera Niša, u saradnji sa Novim DSS I koalicijom Niš moj grad, povodom Svetskog dana vode, organizovali su akciju čišćenja rečnog korita Gabrovačke reke u Nišu. 

Slavoljub Savić, predsednik Kluba penzionera Niša, istakao je da su aktivisti očistili veći deo korita Gabrovačke reke sa ciljem da ukažu javnosti na potrebu zaštite životne sredine, očuvanja vodotokova I vode kao izvora života. 

“Pokret mladih Niša ovom akcijom šalje jasnu poruku sugrađanima, dok šetate pored reke nemojte da bacate otpatke, flaše, čaše itd jer sve to zagađuje životnu sredinu a samim tim I zdravlje ljudi”- poručila je Jovana Radovanović. 

Narodna poslanica Novog DSS Slađana Miletić I gradski odbornik koalicije Niš, moj grad učestvovali su današnjoj akciji čišćenja korita Gabrovačke reke.

” Svetski dan voda obeležava se svake godine još od 1993. godine sa ciljem da inspiriše razvijanja svesti i odgovornosti, kako odraslih tako i dece, kako bi što više zaštili resurs bez kojeg nema života. Voda ima neprocenjiv značaj u evoluciji živog sveta. Voda predstavlja uslov opstanka života na Zemlji i najrasprostranjeniju životnu sredinu. Moramo zaštititi vode od zagađenja i koristiti ih na održiv način, uravnotežujući potrebe ljudi i planete.- rekla je Slađana Miletić narodna poslanica Novog DSS. 

“Kako nam je briga o životnoj sredini prioritet, koalicija Niš, moj grad i Novi DSS, su odlučile da predstojeći Svetski dan reka proslave velikom akcijom čišćenja korita Gabrovačke reke i umrežimo se sa aktivistima Kluba Penzionera i Pokreta mladih Niša i da zajedničkim snagama podignemo svest o važnosti zaštite životne sredine”- rekao je Miodrag Stanković iz koalicije Niš, moj grad. 

“Gabrovačka reka dobrim delom protiče kroz Grad Niš, danas smo čistili i 

priobalje reke koje je nažalost bilo puno otpada”- istakao je Stanković ĺ pozvao nadležne institucije da redovno održavaju rečna korita. 

Učesnici akcije su zaključili da obrazovni sistem treba da pomogne na taj način što će se deci od malih nogu ukazivati na značaj vode za život. (kraj) NM/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare