Orezivanje vinograda na Svetog Trifuna porodice Nikolić pratio i gradonačelnik

LESKOVAC

Dušan Nikolić iz Bogojevca, vlasnik vinarije Aquila, obeležavajući svetog Trifuna, praznik vinogradara, nada se uspešnoj godini. Trenutno pod zasadom ima četiri hektara, a u pripremi je još tri hektara za sadnju.

„Cilj je da se zasadi budu na nekih 10-12 hektara. U početku smo gajili samo francuske sorte, ali sada polako počinjemo da gajimo i domaće, imamo zasađenu belu tamjaniku, a u planu je proširenje sa prokupcem. Vina za sada plasiramo na domaće tržište, ali planiramo i inostrani plasman.”

Tradicionalno orezivanje vinograda porodice Nikolić na svetog Trifuna pratio je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa svojim saradncima.

„Vinogradi u Babičkom vinogorju imaju ogroman razvojni i turistički potencijal, a samo podneblje krajnjim proizvodima pruža poseban ukus i aromu. Porodica Nikolić već dugi niz godina sa posvećenošću stvara, neguje i oplemenjuje svoja vina, koristeći najsavremenije tehnologije, naučna saznanja, ali i tradiciju. Na četiri hektara porodičnog vinograda proizvode od 10-15 hiljada litara godišnje. Grad je ponosan na vas i sve one koji se bave ovim poslom. Nastavite da uspešno poslujete, mi ćemo vam uvek biti oslonac i podrška da i dalje razvijate svoju proizvodnju dobar rod, i pune bačve.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare