Opština Pantalej proslavila Dan opštine i slavu

NIŠ

Svečanom sednicom Skupštine opštine  i prigodnim kulturno-umetničkim programom, koji su upriličeni u Kocertno-izložbenoj sali Fakulteta umetnosti u Nišu, obeležena je trinaesta godišnjica Gradske opštine Pantelej.

U prisustvu državnih i lokalnih zvaničnika, diplomatskih predstavnika, zvanica iz partnerskih i bratskih opština iz Bugarske, Makedonije, Republike Srpske i naše zemlje, predstavnika institucija, partnera iz javnog, privatnog i civilnog sektora, rukovodstvo Opštine, na čelu sa predsednikom Bratimirom Vasiljevićem, rezimiralo je minulu godinu kroz filmsku retrospektivu najvažnijih aktivnosti, događaja i projekata realizovanih između dva praznika, sa izlistanim prioritetima Opštine za naredni jednogodišnji period.

Po tradiciji , povodom dana i slave Opštine, dodeljena su godišnja opštinska priznanja „Blagodarnice Sveti Pantelejmon“ koje je predsednik Vasiljević svečano uručio zaslužnim institucijama, kolektivima i pojedincima za partnersku saradnju sa Opštinom i neposredni doprinos boljitku i ugledu zajednice. Među ovogodišnjim dobitnicima su: Komanda kopnene vojske, niška Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, Srbija šume-Šumsko gazdinstvo u  Nišu, Direkcija za javni prevoz, Centar za socijalni rad, Kompanija Leoni, Vinski podrum Malča, uspešni preduzetnici „ANNIK PLUS“ i „YUEQIN”, Vazduhoplovni savez Srbije, Regionalni košarkaški savez Istočne Srbije, OFK Niš, Sportsko udruženje OSI „Nais“, MZ Pasjača i istaknuti sportista Nikola Stanković. Priznanje „Zaslužni građanin“ zavredili su Dušan Mitić-Car i Jovan Milić kao žitelji Panteleja, koji su svojim stvaralaštvom i ličnim angažmanom afirmisali svoju Opštinu i učinili je prepoznatljivom daleko izvan njenih granica.

Sečenjem slavskog kolača i tradicionalnom duhovnom ceremonijom sinoć u predvečerje velikog praznika Svetog Velikomučenika Pantelejmona obeležena je krsna slava Gradske opštine Pantelej. Slavski obred služili su starešina i sveštenici crkve Svetog Pantelejmona a ulogu domaćina i budućeg kolačara razdelili su većnica Nataša Stanković i predsednik Opštine, Bratimir Vasiljević. Prigodnom slavskom okupljanju koje se tradicionalno priređuje u dvorištu Gradske opštine Pantelej prisustvovali su državni zvaničnici iz Ministarstva rada i zapošljavanja, narodni poslanici, predstavnici Grada i gradskih institucija, gosti iz Bugarske, Makedonije, Republike Srpske i brojne zvanice iz opština i gradova u ovom delu Srbije.

Predsednik Gradske opštine Pantelej, Bratimor Vasiljević i članovi rukovodstva opštine prisustvovali su danas jutarnjoj liturgiji u Crkvi Svetog Velikomučenika Pantelejmona na istoimeni veliki praznik koji Opština slavi kao svoju krsnu slavu. Liturgiji, koju je služio Vladika Teodosije sa sveštenstvom Pantelejske crkve, zajedno sa rukovodstvom Opštine, prisustvovali su gosti iz bugarske Opštine Zemen, Kavadaraca u Makedoniji i Opštine Pale.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare