Opština Lebane dobija minibus za prevoz seoskog stanovništva

LEBANE

Predsednik SO Lebane Boban Pejić potpisao je sa ministrom za brigu o selu Milanom Krkobabićem ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za prevoz seoskog stanovništva. Ovaj ugovor potpisalo je i još 17 predstavnika lokalnih samouprava u Srbiji, koje su prošle na konkursu. Ovi minibusevi, kako ističu iz ministarstva, služiće isključivo za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko, odnosno opštinsko sedište.

„Minibusevi su tu, obezbedili smo sredstva. Sada je na ljudima iz lokalnih samouprava da racionalno gazduju, da održavaju vozila, da obezbede gorivo i vozače. A seljani neka ocenjuju. Ovo je samo prvi korak i zato će nam od posebnog značaja biti njihovo mišljenje“ rekao je ministar Krkobabić nakon potpisivanja ugovora.

Za ovaj program iz budžeta je opredeljeno 120 miliona dinara. Opština Lebane dobila je sedam miliona dinara od Ministarstva za brigu o selu, a za nabavku minibusa izdvojiće još 747.032 dinara iz sopstvenog budžeta

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare