Opština Bujanovac raspisala konkurs za sufinansiranje ugradnje solarnih panela

BUJANOVAC

Opština Bujanova raspisala je Javni konkurs za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije u porodičnim domovima i unapređenje termotehničkog sistema.

Odluku o ovome donelo je Opštinsko veće opštine Bujanovac a građani mogu da konkurišu za 3.636.954.00 4 dinara iz budžeta.

U konkursu su navedene tri mere za koje se izdvaja novac za sufinansiranje iz budžeta opštine Bujanovca, najveći iznos od maksimalnih 420.000 dinara predviđen je za izgradnju solarnih panela .

Za ugradnju elektronski regulisanih cirkularnih pumpi predviđeno je pokrivanje troškova u iznosu od maksimalnih 15.000 dinara a za treću meru ne postoji limit u novčanom iznosu već opšta odredba, kao i za prve dve mere, da će biti finansirano 50 posto iznosa.

Ostatak finasiraju građani sami .

Rok za podnošenje prijava je 21 dan od dana raspisivanja konkursa i objavljivanja na sajtu opštine Bujanovca i on je počeo da teče od 31.jula 2023. godine.

Prethodno je izabrano sedam firmi koje mogu biti angažovane na izvođenju ovih radova.

Pravila nalažu da domaćinstva koja dobiju sredstva na ovom konkursu mogu da angažuju samo neku od ovih izabranih firmi za izvođenje radova. (kraj) LJS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare