OPSEŽNA POLICIJSKA KONTROLA

NIŠ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su u saradnji sa Poreskom upravom i Turističkom inspekcijom, u toku vikenda, sproveli akciju na suzbijanju svih vidova kriminaliteta na području Niša i Aleksinca i tom prilikom kontrolisali 1439 osoba , legitimisali 704 lica, izvršili kontrolu 333 putničkih motornih vozila i 126 ugostiteljskih objekata. Policija je pronašla jednu osobu za kojom je bila raspisana potraga.

 

Policija će podneti Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu osam krivičnih prijava protiv odgovornih lica ugostiteljskih objekata zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo povreda prava po osnovu rada i prava iz socijalnog osiguranja.

 

Pretresom putničkog motornog vozila, policija je kod suvozača pronašla izvesnu količinu marihuane zbog čega će protiv osumnjičenog biti podneta krivična prijava, u redovnom postupku, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojne droge.

 

Policija je podnela deset prekršajnih prijava protiv osoba koji nisu imale ličnu kartu i jednu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog sumnje da je izvršio krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanje javnog reda i mira..

 

U toku akcije, policija je alkotestirala 1455 vozača i zbog vožnje pod dejstvom alkohola na trežnjenju  zadržala šest vozača.

 

U cilju povećanja bezbednosti građana pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu nastaviće sa sprovođenjem koordiniranih akcija na području Policijske uprave.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare