Oprema za Udruženje slepih i slabovidih i ŠOSO 11. oktobar

LESKOVAC

Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga uručio je opremu u vrednosti od oko 40.000 evra Udruženju slepih i slabovidih osoba i ŠOSO 11. oktobar. Oni su dobili opremu koja je prilagođena za njihov rad i funkcionisanje – monitor i laptop za slepe osobe, štampač za Brajevu azbuku, tastaturu sa ekstra velikim karakterima i tastaturu sa obojenim i velikim tasterima, brojne softvere, kompjutere i mnogo toga drugog. Ovom prilikom predsednik Privremenog organa i predsednik Skupštine Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Goran Cvetanović, je rekao da je cilj lokalne samouprave da u što većoj meri pomogne sugrađanima i podigne svest o prepoznavanju i vrednovanju raznolikosti, razumevanju i učenju iz iskustava ljudi koji žive sa invaliditetom i svakodnevnom misijom stvaranja društva jednakih prava za sve.

Dragana Belenzada, direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, rekla je da ovaj projekat namenjen osobama sa posebnim potrebama.

„Iako je projekat završen, jako je važana i održivost projekta, a ovaj projekat jeste održiv, jer će oprema stići do ciljne grupe kojoj je namenjena. Na ovaj način unaprediće se njihove poslovne sposobnosti i olakšati edukaciju na svim poljima.“

Alen Husić, predsednik Udruženja slepih i slabovidih, pojasnio je da je donacija poslednja reč tehnologije, pogotovo u tehnologijama koje treba da potpomognu i olakšaju učenje, sticanje novih znanja, za slepa i slabovida lica.

Direktor ŠOSO „11. oktobar“ Miodrag Jovanović naglašava da je ovo još jedna donacija koja je upućena od strane Grada i Centra ovoj ustanovi.

„Ova oprema će naći primenu kod učenika i profesora naše škole, a mi smo uz pomoć grada već uredili i ogradili školsko dvorište, uradili igralište za preventivno korektivne vežbe, senzornu sobu…“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare