Opozicija u Vranju napušta Skupštinu grada

VRANJE

Opozicioni odbornici Skupštine grada Vranju, u ponedeljak, 11. marta, zvanično će napustiti rad lokalnog parlamenta, na sednici čiji je početak zakazan za 9 sati, navedeno je u saopštenju koje je potpisano sa „opozicioni odbornici Grada Vranja“.

„Kao članovi nedavno formirane Asocijacije slobodnih odbornika Srbije odlučili smo da to učinimo u trenutku kada je omalovažavanje, ponižavanje i obesmišljavanje lokalnog parlamenta dostiglo vrhunac. Tri godine već nam se oduzima reč, ne daje nam se pravo na repliku, ne odgovara se na pitanja koja postavljamo za skupštinskom govornicom u nameri da sprečimo brojna kršenja zakona i iživljavanje nad građanima Vranja odlukama o poskupljenjima, taksama…

Kap koja je prelila čašu je novi Poslovnik o radu Skupštine grada koji će odbornici vladajuće većine sutra, bez sumnje, usvojiti, s ciljem da se onemogući bilo kakvo opoziciono delovanje u lokalnom parlamentu.

O tome ćemo obavestiti ostale odbornike na početku sednice, a potom ćemo ispred ulaza u zgradu Gradske uprave održati konferenciju za novinare“, stoji u saopštenju opozicionih odbornika Skupštine grada Vranja.

Lokalni parlament ima 65 odbornika. Vladajuću većinu koju predvodi Srpska napredna stranka, čine i Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija.

U Skupštini grada ima ukupno devet opozicionih odbornika. Demokratska stranka je zastupljena za četiri, Socijaldemokratska sa tri, Narodna stranka ima jednog odbornika i jedan je nezavisan.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare