Opozicija: U Leskovcu iza RUL-a hoće da prave fabriku za preradu opasnog otpada

LESKOVAC

Odbornici opozicione Grupe građana “Za Leskovac ZAJEDNO” Nenad Zdravković i Nebojša Cakić na današnjoj sednici Skupštine grada su rekli da je Ministrstvo za zaštitu životne sredine dalo saglasnost za izgradnju fabrike za preradu opasnog otpada iza nekadašnje fabrike RUL, u blizini arterskih bunara za vodosnabdevanje.

Oni su upozorili na opasnost od izgradnje takve fabrike u Leskovcu i rekli da leskovačka Služba za ekologiju i “Vodovod” nisu dali saglasnot za izgradnju ove fabrike.

Sve ovo je potvrdio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je pozvao opoziciju da se zajedno bore protiv izgradnje ovakve fabrike u Leskovcu.

Nebojša Cakić je rekao i da se leskovačka deponija nalazi na spisku Ministrstva za ekoligiju deponija koje imaju dozvolu za odlaganje opasnog otpada .

Cakić je rekao da je leskovačka deponija među tri sa takvom dozvolom u Srbiji i podsetio da su iz ove odborničke grupe godinama upozoravala na to a da je lokalna vlast tvrdila da to nije tačno.

Prema podacima oje je on izneo, dozvolu za odlaganje opasnog otpada ima deponija o kojoj je nedavno bila javna rasprava a grad Leskovca pre toga dao dodatni prostor za proširenje .

Ovu informaciju danas niko iz lokalne vlasti nije komentarisao.

Nenad Zdravković je upozorio da se turska fabrika u Zelenoj zoni gradi na 50 metara od vodozahvaten zone kao i da je novo grolje u Bobištu, uz , kako je rekao, insitiranje bivše poslanice SNS , počelo da se pravi i ljudi sahranjuju takođe na 500 metara od vodozahvatne zone.

Zdravković je upozorio i da je javna rasprava o fabrici za preradu opasnog otpada, koju treba da pravi beogradska firma, zakazana za 29. jun ali i da ta informacija nije podeljena građanima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare