Opozicija trulim trešnjama gađala Kurtija

PRIŠTINA

Aktivisti Socijaldemokratske partije (PSD) Dardana Molićaja  bacili su večeras trule trešnje ispred zgrade kosovske vlade, protestujući zbog dogovora sa Srbijom o registarskim tablicama, a potom su kosovskog premijera Aljbina Kurtija gađali takođe trešnjama, optuživši ga da je “pojeo sopstvene reči”, prenosi Kossev pisanje prištinskih medija.

PSD je saopštila da se iza sporazuma o registarskim tablicama krije formiranje Zajedince srpskih opština.

“Premijer koristi razgovore sa građanima kao način za bekstvo od glavne teme, koncesije. On je zainteresovan da se jučerašnja tema što pre zaboravi, jer se iza jučerašnjeg dogovora oko manjeg pitanja, registarskih tablica, krije ono krupno pitanje, prihvatanje Asocijacije. Ti rokovi su trebali da pothrane imidž otpora, koji nije uspeo. Premijer je pojeo svoje reči. Baš kao basna sa trešnjama. Građani zemlje jedu štetu, bez razlike. Gospodine premijeru, trešnje su samo za vas”, navedeno je u saopštenju PSD.

Aktivisti su ove stranke su trulim trešnjama gađali Kurtija kada je krenuo u skupštinu na predstavljanje budžeta.

Molićaj je izjavio da akcije PSD neće prestati, jer je podređeni Kurtiju “noću potpisao sporazum kojim su prihvaćeni svi sporazumi kojima smo se zajedno protivili i koji su štetni za Kosovo”.

Kakav je posao sklopio i koliko je bio štetan pokazuje činjenica da premijer Kosova pokušava tajno da uđe na javni sastanak sa Kosovskom policijom, poručio je Molićaj. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare