Opozicija traži hitne parlamentarne i beogradske izbore: Blokada Skupštine do ispunjenja

BEOGRAD

Tražimo hitno raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja ove godine kako bi opozicija kao svoj prvi korak nakon smene naprednjačkog režima ispunila zahteve građana, saopštila su poslanici, predstavnici organizatora protesta “Srbija protiv nasilja”.

N1

Kako je istakao predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac zahtevi građana koji protestuju nisu ispunjeni.

„Mi ćemo zahtevati parlamentarne izbore, a uz njih i beogradske. Uspehom na parlamentarnim izborima mi možemo da ispunimo zahteve protesta. Mi tražimo podršku građana da na parlamentarnim izborima dobijemo podršku i ispinumo te zahteve i stabilizujemo društvene prilike“, istakao je Lutovac.

„Juče smo imali veoma uspešan sastanak, gde smo se dogovorili koje ćemo korake preduzeti da bi ispinuli zahteve građana. Gledali smo da sve što se desiolo u vezi sa tragedijama ne skloni ispod tepiha, da javnost zna o čemu se tu radilo“, kazao je Lutovac.

Kako je kazao narodni poslanik Radomir Lazović blokiraće sednicu Skupštine dok ne dobiju odgovor o raspisivanju izbora.

N1

„Umesto ispunjenja zahteva protesta Srbija protiv nasilja, naprednjačka vlast se opredila da nas ubeđuje da sistem nije zakazo i na taj način dodatno produbila krizu u kojoj se svi nalazimo“, kazao je Lazović.

Lazović je istakao da u prilog opravdanosti zahteva Srbija protiv nasilja govori činjenica da su ovi protesti najmasovnija okupljanja posle petog oktobra.

Kopredsednik „Zajedno“ Aleksandar Jovanović Ćuta takođe je najavio izbore i istakao da je „naša obaveza da kažemo ne onima koji su ovu zemlju pretvorili u Kolumbiju“.

N1

„Ovo mesto gde se najbrutalnije krše svi mogući zakoni i proizvodi nasilje nad narodnim poslanicima koji drugačije misle od ovoh robova Aleksandra Vučića“, smatra Ćuta.

Predsednik Narodnog pokreta Srbija Miroslav Aleksić istakao je neophodna promena izbornih uslova.

N1

„Tražimo da se uredi birački spisak i matične knjige, da se zaustavi pritisak na birače u javnim i privatnim preduzećima, da se reguliše rad REM-a“, naglasio je Aleksić.

Izvor: N1

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare